Notes de premsa

El 40 % dels municipis de la Comunitat Valenciana sol·liciten ajuda a la Generalitat mitjançant el Pla de coordinació i suport als ajuntaments

El 40 % dels municipis de la Comunitat Valenciana sol·liciten ajuda a la Generalitat mitjançant el Pla de coordinació i suport als ajuntaments

  • Més de 10.000 professionals de seguretat i d'emergències col·laboren en la distribució de material, el transport d'aliments i la desinfecció de vies i d'instal·lacions

El 40 % dels municipis de la Comunitat Valenciana han sol·licitat ajuda a la Generalitat mitjançant el Pla de coordinació i suport als ajuntaments que ha posat en marxa la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública per a fer front a la COVID-19. En concret, el Departament d'Interior, per mitjà de l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, ha atés en quinze dies un total de 362 peticions de necessitats de material sanitari, de transport i repartiment d'aliments i de desinfecció.

Més de 10.000 professionals de seguretat i d'emergències, entre les policies locals, Policia Autonòmica, Bombers de la Generalitat i voluntaris de Protecció Civil i de Creu Roja, estan mobilitzats per a donar cobertura a aquestes sol·licituds municipals. En l'actualitat, ja s'ha satisfet el 86 % d'aquestes.

Del total de les 362 peticions, el 85 % procedeixen de municipis xicotets i mitjans, és a dir, d'entre 1.000 i 10.000 habitants, i el 40 % són poblacions amb menys de mil habitants. Són aquestes poblacions les que, en l'última setmana, han incrementat les peticions de material sanitari i de tasques de desinfecció en instal·lacions municipals i espais amb més afluència de públic.

La Conselleria de Justícia ha gestionat 260 sol·licituds de material sanitari i de neteja i el 80 % ja s'ha entregat; 21 sol·licituds de transport de quemenjar, que s'han completat íntegrament, i 81 demandes per a tasques de desinfecció d'instal·lacions i de vials, residències o zones de més afluència, de les quals s'ha satisfet el 77 %. Aquesta setmana s'executarà la resta.

Dels 208 municipis que han sol·licitat suport autonòmic, 54 són d'Alacant, 115 de la província de València i 39 de la de Castelló. Entre les tres províncies, s'han repartit 64.650 màsqueres i 93.100 parells de guants, 3.670 unitats de màsqueres FFP2, 2.598 litres de gel hidroalcohòlic i 2.307 granotes.

El nombre de telefonades al 'call center' habilitat perquè les corporacions locals sol·liciten directament suport logístic, tècnic i humà s'ha incrementat, en l'última setmana, un 10 %. Des que es va habilitar aquest número de telèfon, s'han atés 634 telefonades.