T'interessa

Enllaços relacionats

opinión

Què és el 1·1·2?

Què és el 1·1·2?

Que es el 112

El Servici 1·1·2 de la Comunitat Valenciana és un servici públic instituït per la Generalitat, les funcions bàsiques del qual són:

  • Atendre les telefonades d'urgència dirigides al número de telèfon 1·1·2, realitzades per qualsevol persona des de la Comunitat Valenciana, com per exemple aquelles que requerisquen atenció sanitària, extinció d'incendis o salvament, seguretat ciutadana o protecció civil.
  • Demana a la persona que telefona la informació que necessiten els mitjans operatius d'urgència, perquè el seu treball en el terreny siga el més eficaç possible. Alhora, l'1·1·2, en funció de la informació rebuda, aplica les directrius d'actuació que, segons el tipus d'urgència de què es tracte, seran els més adients per a la ràpida resolució.
  • Dóna avís als servicis d'emergència que han d'actuar (i també a aquells que hagen d'estar informats), i col·labora en la mesura que es puga en la coordinació entre estos, per a aconseguir la resposta més eficaç davant de cada incidència.
  • Aporta una plataforma tecnològica comuna a tots els servicis públics que treballen activament davant de qualsevol tipus d'emergència, i posa a la seua disposició una eina comuna en matèria de comunicacions, com també de gestió d'emergències, en un entorn on la informació essencial es transmet ràpidament i multidireccionalment entre tots els servicis d'urgències.