T'interessa

Enllaços relacionats

opinión

banner

Avisos de Riscos

Avisos de Riscos

Bon Nadal

Notes de premsa

Ves enrere Un total de 170 persones es presentaran a l'exàmen acreditatiu per a ser porter de discoteca

Un total de 170 persones es presentaran a l'exàmen acreditatiu per a ser porter de discoteca

- Les proves es realitzaran el 13 de desembre simultàniament en Castelló de la Plana, València i Alacant.

170 persones, aspirants a porter de discoteca, es presentaran el 13 de desembre a les proves avaluadores per a obtindre el carnet que acredita per a exercir com a personal del servei específic d'admissió (SIGA), d'ells, 78 s'han inscrit a la província d'Alacant, 66 en la de València, i 26 en la de Castelló.
 
El nombre de sol·licitants és el doble que en 2020 i encara que s'aproxima a les xifres anteriors a la pandèmia, encara és un 76,5% de les persones presentades en 2019.
 
Les proves es realitzaran simultàniament en les tres capitals valencianes i consten de dos exercicis. El primer és un test psicotècnic i el segon, un examen sobre els aspectes relacionats amb el servei d'admissió, temes jurídics relatius a horaris d'establiments públics, evacuació i aforaments, que venen determinats en la convocatòria de la prova.
 
La legislació valenciana estableix des de 2011 l'obligatorietat que totes les discoteques, les sales de ball i les sales de festa, així com els pubs i karaokes, amb un aforament superior a les 200 persones, compten amb personal acreditat per a exercir el servei específic d'admissió, que ha de renovar-se cada quatre anys.
 
Les proves per a acreditar a porters de discoteques i sales de festa es van iniciar en 2009, des de llavors, la Generalitat ha acreditat a prop de 2.400 professionals, dels quals ara mateix compten amb acreditació vigent prop de 1.000.