T'interessa

Enllaços relacionats

opinión

Avisos de Riscos

Avisos de Riscos

Bon Nadal

Notes de premsa

Ves enrere L’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències signa un contracte amb l’Institut Valencià d’Edificació per crear una guia d’inspecció i avaluació de danys per risc sísmic

L’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències signa un contracte amb l’Institut Valencià d’Edificació per crear una guia d’inspecció i avaluació de danys per risc sísmic

El conveni permetrà a més crear un bossa d'arquitectes i arquitectes tècnics experts en l'avaluació dels edificis afectats per un terratrèmol

L'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències signa un contracte de servei amb l'Institut Valencià de l'Edificació, IVE, per elaborar una Guia d'inspecció i avaluació de danys produïts en edificis per sisme amb la fi d'integrar-la dins del Pla especial davant del ris sísmic.

En concret, aquesta guia permetrà conèixer la vulnerabilitat dels edificis i construccions que hi han a la Comunitat Valenciana si patiren un terratrèmol; reconèixer els danys ocasionats en els mateixos i quines són les actuacions i recomanacions posteriors a seguir durant l'emergència i després per tal de tornar a la normalitat.

La guia també facilitarà l'anàlisi i avaluació posterior de l'impacte econòmic i les necessitats i repartiment de possibles ajudes a la població afectada. La implantació de la guia permetrà alhora crear una bossa de tècnics experts –arquitectes i arquitectes tècnics- en cada província de la Comunitat Valenciana.

El director general de l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, José Maria Ángel, assenyala que la bossa permetrà "homogeneïtat en la valoració de dades, una estimació que contribuirà a l'equitat en l'assignació d'ajudes i la confiança que la resposta siga sempre proporcional a la catàstrofe".

La Comunitat Valenciana s'ubica en un àrea d'activitat sísmica moderada a escala mundial però amb importància a la Península Ibèrica. La major perillositat sísmica es concentra en la comarca del Baix Segura. Els graus d'intensitat sísmica en cas que es produirà un terratrèmol greu oscil·larien des del 7 fins als 10 i afectaria, principalment, a les províncies de València i Alacant. Es tracta, aleshores, d'un risc greu dins de l'Escala d'Intensitat Macrosísmica Europea que va des del grau més lleuger, l'1, al més fort que es considera com a destrucció total, el 12. A partir del 6 i el 7 comencen a produir-se danys importants. Per això, com afig José María Ángel, "els municipis han de treballar en l'elaboració dels seus propis plans front al risc sísmic perquè han de conéixer com actuar i gestionar l'emergència, organitzar els recursos necessaris per tal de coordinar-los de manera eficient en cas que es produïra una catàstrofe".