T'interessa

Enllaços relacionats

opinión

banner

Avisos de Riscos

Avisos de Riscos

Bon Nadal

Notes de premsa

Ves enrere Interior destina 1,5 milions d'euros a ajuntaments perquè elaboren o revisen els seus plans d'emergències

Interior destina 1,5 milions d'euros a ajuntaments perquè elaboren o revisen els seus plans d'emergències

La Conselleria de Gabriela Bravo posa en marxa, per primera vegada, un pla específic d'ajudes municipals que millorarà la resposta enfront d'emergències

Els Ajuntaments interessats poden sol·licitar les ajudes per a la contractació de personal tècnic que desenvolupe els plans fins al 4 d'agost

La Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública ha convocat una nova línia d'ajudes de 1,5 milions d'euros dirigida als ajuntaments de la Comunitat Valenciana i entitats supramunicipals perquè durant l'any 2021 contracten el personal tècnic necessari per a elaborar plans d'emergència o revisar els que tenen en vigor i requerisquen una actualització.


Segons ha explicat la consellera Gabriela Bravo, la Generalitat ha adoptat aquesta iniciativa "amb l'ànim que tots els municipis valencians milloren la seua resposta a les emergències". "Aquesta injecció de recursos econòmics, facilitarà una millor prevenció i reacció més eficaç davant qualsevol situació d'emergència derivada de riscos naturals", ha afegit. Segons ha afirmat, "el canvi climàtic ens situa davant la necessitat urgent que totes les administracions estiguem preparades per a afrontar amb solvència noves situacions de risc, especialment inundacions, incendis forestals o sismes que ja són més freqüents i virulents, per la qual cosa és fonamental disposar de plans de prevenció d'emergències actualitzats".

Aquesta línia d'ajudes té l'objectiu d'incentivar als ajuntaments que encara no tenen els seus plans d'Emergències perquè els elaboren. Podran acollir-se tant els consistoris que necessiten confeccionar-los per primera vegada com els que hagen de renovar-los. "Es tracta d'una eina que permet organitzar la resposta immediata i eficaç davant situacions de greu risc col·lectiu, a més d'ordenar els mitjans materials i recursos humans necessaris per a la protecció de la població, els seus béns i el medi ambient", ha afegit Bravo.

La normativa estableix que els 542 ajuntaments de la Comunitat Valenciana que es troben en zones amb el risc d'inundacions, sísmic o d'incendis forestals, estan obligats a disposar de Plans Territorials Municipals enfront d'emergències i de Plans d'Actuació Municipal.