T'interessa

Enllaços relacionats

opinión

banner

Avisos de Riscos

Avisos de Riscos

Bon Nadal

Notes de premsa

Ves enrere Interior adjudica 1,5 milions d'euros a 244 ajuntaments perquè elaboren o renoven els seus plans d'emergències

Interior adjudica 1,5 milions d'euros a 244 ajuntaments perquè elaboren o renoven els seus plans d'emergències

  • S'han aprovat les sol·licituds de 129 municipis de la província de València, 64 d'Alacant i 51 de Castelló

  • Gràcies a aquesta línia d'ajudes els consistoris podran contractar personal tècnic especialitzat per a elaborar 294 plans i actualitzar altres 94

Un total de 244 municipis rebran subvenció de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública per a l'elaboració o actualització dels seus plans d'emergència. D'ells, 129 pertanyen a la província de València, 64 a la d'Alacant i 51 a la de Castelló. La majoria són per a elaborar nous plans de prevenció contra incendis forestals, risc sísmic o inundacions. Gràcies a aquesta línia d'ajudes de 1,5 milions d'euros, els ajuntaments beneficiaris podran contractar personal tècnic especialitzat.

La consellera Gabriela Bravo ha valorat "l'èxit de la primera convocatòria d'aquestes característiques gràcies a la qual 244 municipis podran complir amb l'exigència d'elaborar els seus plans d'emergència davant riscos naturals, una eina fonamental per a garantir tant la protecció de la ciutadania com una resposta immediata i eficaç davant situacions com a incendis forestals, inundacions o terratrémols".

S'han aprovat 244 de les 258 sol·licituds presentades. Entre elles, hi ha 209 plans d'actuació municipal per a fer front a inundacions, incendis forestals o sísmics i 179 plans territorials d'emergències, que permeten planificar la resposta ràpida davant riscos genèrics que puguen donar-se en el municipi.

Quant als plans d'actuació municipal, s'han aprovat 203 sol·licituds de nova elaboració i altres 6 de revisió. Els més nombrosos són els de riscos d'incendis forestals (99) seguits dels sísmics (68) i d'inundacions (36). D'altra banda, s'han acceptat 91 peticions per a elaborar nous els plans territorials d'emergències i altres 88 per a revisar o actualitzar plans territorials ja en vigor.

La consellera Bravo ha explicat que aquesta línia de subvenció per a facilitar la contractació de personal tècnic especialitzat entre ajuntaments i mancomunitats "es convocarà periòdicament els pròxims anys amb l'objectiu que tots els municipis valencians estiguen preparats per a fer front als riscos als quals estan exposats".