T'interessa

Enllaços relacionats

opinión

Avisos de Riscos

Avisos de Riscos

Bon Nadal

Notes de premsa

Ves enrere Emergències posa en marxa la campanya de prevenció d'inundacions i recorda als ajuntaments els procediments d'actuació

Emergències posa en marxa la campanya de prevenció d'inundacions i recorda als ajuntaments els procediments d'actuació

  • L'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències espera que el 89,4% dels consistoris amb risc alt o mitjà d'inundació tinga ja redactat el seu pla a final d'enguany
  • La documentació de la campanya està disponible en la pàgina web del 1·1·2 Comunitat Valenciana
     

La Conselleria de Justícia i Interior, a través del Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat, ha enviat aquesta setmana als ajuntaments de la Comunitat Valenciana i organismes integrats el comunicat d'inici de la campanya anual de prevenció d'inundacions 2023, en el qual es recorda als consistoris que han de revisar els seus procediments d'actuació enfront del risc d'inundacions.

Una part important de la campanya de prevenció d'inundacions consisteix a recordar a les administracions locals que ha d'haver-hi plans d'actuació i resposta davant d'inundacions que són gestionats per l'Administració local, les empreses que operen i subministren serveis bàsics i els organismes i serveis públics d'intervenció i suport. Tot això ja siga amb un propi pla d'actuació municipal enfront del risc d'inundacions o a través del pla municipal d'emergències, que es pot aplicar també en aquest cas.

En la circular, l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE) també recorda als ajuntaments la inversió duta a terme des d'aquest servei per a facilitar l'elaboració dels plans municipals. Dels 542 municipis de la Comunitat Valenciana que han de tindre el seu pla territorial d'emergències-PTM, 451 ajuntaments el tenen aprovat i 70 el tenen en procés d'elaboració.

Dels 227 ajuntaments amb obligació de redactar el pla d'actuació municipal enfront d'inundacions (PAM IN), 110 el tenen aprovat, 53 estan en el procés d'aprovació i 40 estan redactant-lo.

Quan finalitze la campanya 2023-24 s'espera que el 89,4 % dels ajuntaments amb risc alt o mitjà d'inundació tinguen ja redactat el pla d'actuació municipal enfront del risc d'inundacions.

Es dona la casualitat que des d'enguany ja es troba actiu el sistema ES-Alert, que envia missatges als telèfons mòbils en situacions amb una gravetat especial i que impliquen actuacions per part de les persones receptores a la població mitjançant la Xarxa d'Alerta Nacional. És un sistema d'abast ampli que suposa una eina perfecta si també es compta amb l'app GVA 112 Avisos CV, disponible per a iOS i Android, i que informa de les preemergències i emergències vigents i de com evolucionen.