T'interessa

Enllaços relacionats

opinión

Avisos de Riscos

Avisos de Riscos

Bon Nadal

Notes de premsa

Ves enrere Emergències activa el pla extraordinari contra incendis forestals per Setmana Santa i Pasqua

Emergències activa el pla extraordinari contra incendis forestals per Setmana Santa i Pasqua

  • Es reforcen els vols de vigilància i s'incrementen els efectius en zones de muntanya i recreatives davant la previsió d'una gran afluència de visitants entre l'1 i el 12 d'abril.

  • El Servei de Bombers Forestals realitzarà labors de prevenció 24 hores al dia i el personal del telèfon d'emergències 1·1·2 augmenta un 14%.

L'Agència Valenciana Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE) ha activat un dispositiu extraordinari entre l'1 i el 12 d'abril, coincidint amb la Setmana Santa i la Pasqua, que inclou l'augment de la vigilància aèria i terrestre de la superfície forestal i de les mesures dissuasives per a evitar incendis forestals. El Servei de Bombers Forestals de la Generalitat farà tasques de prevenció durant les 24 hores del dia i el telèfon únic d'emergències 1·1·2 incrementa el seu personal en un 14%.

La Consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha explicat que "l'operatiu s'ha reforçat respecte a anys anteriors perquè ens preocupa la previsió d'una gran afluència de visitants a les àrees naturals i zones recreatives de la Comunitat Valenciana durant la Setmana Santa i la Pasqua, a causa dels nous hàbits socials que han generat les restriccions de mobilitat decretades per la Generalitat per a lluitar contra la Covid-19".

La Generalitat disposarà de 80 mitjans d'extinció terrestres i 16 mitjans aeris corresponents a unitats de Bombers Forestals terrestres i helitransporadas. En total, 3.720 professionals realitzaran labors de vigilància i prevenció a més de respondre davant l'extinció de possibles incendis forestals. S'ha previst un pla per a mantindre l'operatiu de vigilància en zones estratègiques també durant la nit.

La sala de crides 1·1·2 comptarà amb 707 professionals operatius durant aquest període (525 persones operadores, 146 coordinadores i 36 supervisores), la qual cosa suposa un increment del 14% respecte al servei extraordinari ja reforçat amb motiu de la Covid-19.

D'altra banda, s'ha establit un dispositiu especial de vigilància aèria preventiva amb vols que s'intensificaran durant els caps de setmana i els dies festius des de les bases d'Enguera, Siete Aguas i l'Aeroport de Castelló. Aquests avions aniran carregats amb aigua i retardant per a actuar immediatament en cas d'incendi forestal.

Aquests efectius se sumen als previstos per la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica que també intensificarà la presència de les Unitats de Prevenció d'incendis amb 174 recursos i 417 persones. Per part seua, els consorcis provincials de bombers i els bombers municipals de les capitals de província han comunicat que mantindran les dotacions habituals als parcs i en el cas que la previsió meteorològica siga favorable a la propagació d'incendis forestals, es reforçaran els torns.

La Consellera Bravo ha apel·lat "a la responsabilitat de la ciutadania perquè intensifiquen la precaució i cautela amb el patrimoni natural valencià davant la situació extraordinària que estem vivint". La titular d'interior ha demanat que "eviten comportaments temeraris en l'encesa de foc per a cuinar en el camp o en la realització de recorreguts de risc sense la preparació adequada". Finalment, ha recordat que "no és incompatible el gaudi dels dies festius amb la col·laboració el respecte a la normativa de la Generalitat per la Covid-19".