T'interessa

Enllaços relacionats

opinión

banner

Avisos de Riscos

Avisos de Riscos

Bon Nadal

Notes de premsa

Ves enrere Bravo visita la unitat de bombers forestals helitransportats en la base d'emergències de Tírig

Bravo visita la unitat de bombers forestals helitransportats en la base d'emergències de Tírig

  • La Consellera d'Interior destaca "la gran labor del cos helitransportat de la Generalitat, referent en tot el país" en extinció d'incendis forestals
  • La Generalitat destina 89 milions d'euros a la campanya d'extinció d'incendis forestals per a l'estiu de 2021, un 10% més que l'any passat

La Consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha visitat aquest matí la base aèria d'emergències de la Generalitat a Tírig, on se situa una de les unitats helitransportades del Servei de Bombers i Bomberes Forestals que realitza labors de prevenció i extinció d'incendis dins del dispositiu especial activat pel Consell per a l'estiu de 2021.

 

La titular d'Interior ha destacat "la gran labor del cos helitransportat de la Generalitat, referent en tot el país gràcies a la seua versatilitat i agilitat", la qual cosa fa que siga requerit sovint pels governs d'altres autonomies limítrofes per a actuar en grans incendis forestals. "La rapidesa i l'alta capacitat de resposta de les sis unitats *helitransportadas les converteix en un equip molt especialitzat, preparat per a actuar amb eficàcia davant qualsevol mena d'emergència en tot el territori", ha afegit.

 

Bravo ha explicat que, a més d'actuar en la prevenció i extinció d'incendis forestals, la unitat de Tírig "realitza nombrosos suports en rescats de persones a la muntanya, actuacions de salvament i neteja de carreteres durant nevades, assistència en accidents i serveis humanitaris". També ha posat en valor "la labor fonamental que la unitat ha exercit a les comarques de l'interior de Castelló durant la pandèmia, desinfectant instal·lacions municipals i contribuint a la protecció de la població" gràcies als nombrosos repartiments de material sanitari com a màscares, guants o gels hidroalcohòlics a la ciutadania, residències de majors i ajuntaments.

 

El Pla de lluita contra incendis forestals activat per la Generalitat per a l'estiu de 2021 suposa una inversió de 89 milions d'euros, un 10% més respecte a l'any passat. Compta amb un dispositiu de 1.000 efectius de diversos organismes coordinador per l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències.