T'interessa

Enllaços relacionats

opinión

Avisos de Riscos

Avisos de Riscos

Bon Nadal

Notes de premsa

Ves enrere Bravo demana als veïns desallotjats en l'incendi de Rafelguaraf que no tornen a les seues cases fins que els efectius d'Emergències ho indiquen

Bravo demana als veïns desallotjats en l'incendi de Rafelguaraf que no tornen a les seues cases fins que els efectius d'Emergències ho indiquen

• La consellera d'Interior, Gabriel Bravo, ha visitat el Lloc de Comandament Avançat per a conéixer l'evolució de l'incendi i l'estat dels treballs d'extinció

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha visitat el Lloc de Comandament Avançat de l'incendi forestal de Rafelguaraf per a conéixer l'evolució del foc i els treballs d'extinció que s'estan duent a terme des del dissabte. Bravo ha confirmat que l'incendi es troba estabilitzat, que ha afectat 179 hectàrees forestals dels termes municipals de Rafelguaraf i Barxeta i Xàtiva. També ha demanat a la ciutadania desallotjada que siga "pacients, tinguen precaució i prudència".

La titular d'Interior ha fet una crida especial a tots els ciutadans desallotjats de les seues cases (prop de 160 persones) perquè tinguen paciència i no tornen als seus habitatges. "La zona està *perimetrada i les Forces i Cossos de Seguretat estan vigilant els accessos. Perquè és la millor manera de protegir la vida. Fins que no es controle l'incendi, es mantindrà la zona vigilada. Preguem a tota la ciutadania precaució i prudència", ha concretat.
 
Bravo ha visitat el Lloc de Comandament Avançat i ha parlat amb els responsables dels diferents efectius i cossos de seguretat implicats en la coordinació i extinció per a conéixer amb detall la situació de l'incendi. Durant aquest diumenge han romàs treballant sobre el terreny 75 efectius del Servei de Bombers Forestals de la Generalitat, dotacions i personal tècnic del Consorci de Bombers de València i brigades de la Diputació de València.
 
Després d'aquesta reunió, Bravo ha confirmat que el foc evoluciona favorablement i que depén de la meteorologia que a última hora del dia es puga donar per controlat. "Si es manté el vent que tenim ara mateix, no canvia la direcció, i es compleix la previsió que hi haja més humitat aquesta vesprada, això serà decisiu perquè es puga controlar aquesta nit", ha afirmat la consellera. I ha afegit que el més important és treballar "en el màxim control, sobretot, de les dues urbanitzacions que han hagut de ser desallotjades".
 
Les pròximes hores "seran fonamentals", ha concretat Bravo. "Hi ha una zona que és la que corre més risc perquè hi ha molta massa forestal" i la vigilància s'extrema en els focus on la flama pot tornar a prendre.
 
Ha comentat que hi ha hagut un factor que ha evitat que la propagació no haja sigut més ràpida, i és que "la major part afectada és una zona que en 2016 ja va patir un incendi i no hi ha una gran massa combustible que haja propagat amb facilitat el foc". Els serveis d'emergència estaran molt pendents, en les pròximes hores, de la zona més pròxima a la carretera, "perquè existeix la por que es pot produir un canvi del vent i que el foc passe a l'altra part de la via, amb més massa forestal combustible".
 
La consellera també ha explicat que la vesprada del dissabte, quan es va originar el foc, va ser "una jornada amb una situació molt complicada perquè, al mateix temps que l'incendi de Rafelguaraf, es declarava un altre a Chiva i a Palma de Gandía". Ha posat en valor i agraït "la gran faena i la bona coordinació de tots els professionals que han atés aquesta situació d'emergència perquè, gràcies a això, quan hi havia tres incendis activats en zones diferents, s'ha aconseguit controlar dues i estabilitzar un altre".