T'interessa

Enllaços relacionats

opinión

banner

Avisos de Riscos

Avisos de Riscos

Bon Nadal

Notes de premsa

Ves enrere Bravo: 'el voluntariat aporta valors ciutadans a les emergències"

Bravo: 'el voluntariat aporta valors ciutadans a les emergències"

  • La consellera visita l'Agrupació contra els Incendis Forestals d'Alcoi en el seu 30 aniversari
  • Acif ha rebut la Medalla al Mèrit de la Protecció Civil de la Generalitat i del Ministeri d'Interior

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha visitat l'Agrupació contra els Incendis Forestals (Acif) d'Alcoi que celebren el 30 aniversari de la seua fundació. En l'actualitat està formada per 35 persones durant tot l'any i unes 40 més que s'incorporen a les tasques de voluntariat durant el període estival, en el qual el risc d'incendis és més alt.

Bravo ha agraït al voluntariat de Acif "la contribució que la societat civil organitzada aporta a les emergències. Les organitzacions de voluntariat sota el sistema de la protecció civil demostren l'altruisme i la solidaritat de molts valencians i valencianes per a protegir el nostre patrimoni natural".

Gabriela Bravo ha assegurat que Acif "és un exemple de resposta a l'emergència, de sensibilitat, de compromís amb el medi ambient. Hem d'entendre que el medi ambient és patrimoni de totes les persones, i que no sols han de protegir-ho les persones professionals, sinó que tenim l'obligació de protegir-ho tota la societat civil perquè la nostra naturalesa és insubstituïble i per això hem d'implicar-nos en la prevenció i en l'actuació en les emergències".

La titular d'Interior ha realitzat una crida a la societat civil per a sumar-se a l'exemple de Acif i la resta de les associacions de voluntaris i voluntàries que l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències ha certificat com a agrupacions capacitades per a atendre l'emergència i "tan necessàries per a cuidar la nostra naturalesa". "Aquestes associacions estan preparades per a actuar en qualsevol emergència i formen part dels serveis essencials de la Generalitat", apunta.

Acif Alcoi ha rebut recentment la Medalla al Mèrit de la Protecció Civil que concedeix el Ministeri d'Interior coincidint amb el seu 30 aniversari. Fa 5 anys, amb motiu del seu 25 aniversari li va ser entregada pel president, Ximo Puig, la Medalla de Plata de la Generalitat al Mèrit de Protecció Civil en reconeixement al seu compromís amb la naturalesa i el seu treball actiu enfront de les flames.

Des de 2019 l'agrupació està acreditada per l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències el que l'habilita per a ser mobilitzada oficialment com un servei essencial d'intervenció en emergències i intervindre sota el comandament de la prefectura de l'emergència i en coordinació amb altres agències.

Des de la seua creació, Acif no sols ha intervingut en l'extinció dels incendis que s'han produït a la Serra Mariola i a les muntanyes de l'Alcoià i el Comptat, en 2018 van participar en l'incendi de Beneixama, i també va ser molt significativa la seua presència durant la Dana en la qual van contribuir al retorn a la normalitat de nombroses granges i urbanitzacions de la Vega Baixa.