T'interessa

Enllaços relacionats

opinión

banner

Avisos de Riscos

Avisos de Riscos

Bon Nadal

Notes de premsa

Ves enrere 258 ajuntaments sol·liciten les ajudes de la Conselleria de Justícia per a elaborar o revisar els seus plans d'emergències

258 ajuntaments sol·liciten les ajudes de la Conselleria de Justícia per a elaborar o revisar els seus plans d'emergències

Han presentat sol·licituds 135 municipis de la província de València, 69 d'Alacant i 54 de Castelló

Un total de 258 municipis han presentat sol·licituds per a acollir-se a la línia d'ajudes de 1,5 milions d'euros convocada per la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública amb l'objectiu que els ajuntaments de la Comunitat Valenciana i entitats supramunicipals elaboren o revisen els seus plans d'emergències.

Les subvencions permetran a les corporacions locals contractar durant aquest any al personal tècnic necessari per a elaborar plans d'emergència o revisar els que tenen en vigor i requerisquen una actualització. Finalitzat el termini, s'han presentat 258 sol·licituds, de les quals 135 corresponen a municipis de la província de València; 69, a la d'Alacant i 54, a la de Castelló.
 
El secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel, ha mostrat la seua satisfacció davant la resposta "tan positiva per part dels ajuntaments" a l'hora de sol·licitar aquesta línia d'ajudes. "Això demostra -ha indicat- que existeix una major conscienciació de la importància dels plans per a la seguretat dels seus municipis, en entendre que són eines de treball fonamentals que organitzen la resposta immediata i eficaç davant situacions de greu risc amb l'objectiu de protegir la ciutadania".
 
La major part de sol·licituds (134) han sigut per a l'elaboració de plans d'actuació en cas d'incendis forestals, mentre que 123 per a la redacció del Pla Territorial Municipal d'Emergències, document que permet desenvolupar respostes ràpides davant riscos genèrics que puguen donar-se en el municipi. També s'han rebut 121 per a l'elaboració d'un pla d'actuació específic en cas de sismes o per a desenvolupar plans contra inundacions (94).
 
Pel que respecta a les sol·licituds de revisions de plans ja redactats, s'han formulat 91 peticions per a revisar plans municipals d'emergències, 8 per a plans d'inundacions i 3 per als plans d'incendis.
 
Una vegada rebudes les sol·licituds, en els pròxims dies, es conformarà una comissió avaluadora que revisarà que totes les peticions complisquen amb les exigències previstes en la convocatòria per a, després, realitzar el repartiment de les ajudes als municipis conforme els criteris recollits en les bases reguladores de la concessió. Posteriorment, es publicarà la resolució de les ajudes en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.
 
La normativa estableix que els 542 ajuntaments de la Comunitat Valenciana que es troben en zones amb el risc d'inundacions, sísmic o d'incendis forestals, estan obligats a disposar de Plans Territorials Municipals enfront d'emergències i de Plans d'Actuació Municipal.
 
Aquesta línia d'ajudes té com a objectiu incentivar als ajuntaments que encara no tenen redactats els seus plans d'Emergències perquè els elaboren. S'han pogut acollir tant els consistoris que necessiten realitzar-los per primera vegada com els que hagen de renovar-los.