Notes de premsa

« Ves enrere

Un de cada tres ajuntaments de la Comunitat sol·licita l'assistència del Consell a l'empara del Pla de suport i coordinació municipal

Un de cada tres ajuntaments de la Comunitat sol·licita l'assistència del Consell a l'empara del Pla de suport i coordinació municipal

  • Gabriela Bravo es reuneix amb responsables de les mancomunitats per a coordinar les tasques d'ajuda en repartiment de material sanitari, queviures i desinfecció de vials i instal·lacions municipals

Més d'un terç dels ajuntaments de la Comunitat Valenciana han sol·licitat alguna classe d'assistència de les que s'inclouen en el catàleg d'ajudes del Pla de suport i coordinació municipal, que ha dissenyat la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública i que està executant l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències.

Des de l'aprovació del Pla, mitjançant el qual es va posar en marxa un centre específic de trucades per a atendre les sol·licituds fa dotze dies, s'han rebut 317 peticions de 201 municipis, és a dir, de més d'un terç de les corporacions locals de la Comunitat Valenciana. Durant aquest període s'han atés 568 telefonades al centre d'atenció telefònica de l'Agència, és a dir, 47 telefonades al dia.

A la província de València han sol·licitat assistència 113 alcaldes i alcaldesses (el 51 % del total), mentre que han sigut 51 els municipis alacantins (el 25 %) i 37 els castellonencs (el 18 %), que han requerit alguna classe d'ajuda. El 85 % dels ajuntaments sol·licitants són de grandària xicoteta o mitjana.
 
En aquest sentit, la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, s'ha reunit aquest dimecres amb representants de les mancomunitats del Baix Segura, Mariola, la Marina Alta, el Baix Maestrat, Castelló Nord, l'Alt Palància, el Camp de Túria, la Canal de Navarrés, la Ribera Alta, la Safor, la Ribera Baixa, la Serrania i la de l'Interior Tierra del Vino per a coordinar les tasques d'ajuda en repartiment de material sanitari, queviures i desinfecció de vials i instal·lacions municipals.

Per a la consellera, "aquesta classe d'assistència és fonamental per als municipis més xicotets situats a les nostres comarques de l'interior, on la població de més edat és majoritària i, a més, pertany a un grup especialment vulnerable a la COVID-19 i al qual s'ha de protegir amb una cura especial".

Des de la posada en marxa del Pla de suport, ja s'han executat 78 accions de transport de material sanitari per a lliurar 30.800 mascaretes i 44.500 guants en 138 municipis.

A més, s'han dut a terme ports de queviures i altres productes essencials a 18 localitats amb una població total de 131.651 habitants. Finalment, ja s'han desenvolupat les tasques de neteja i desinfecció en 28 dels 54 municipis que van sol·licitar aquesta assistència i aquesta setmana s'hi conclourà la resta