Notes de premsa

« Ves enrere

Més de 1.300 persones voluntàries de Protecció Civil col·laboren durant l'emergència enfront de la COVID-19 amb el repartiment d'aliments a domicili i a residències

Més de 1.300 persones voluntàries de Protecció Civil col·laboren durant l'emergència enfront de la COVID-19 amb el repartiment d'aliments a domicili i a residències

  • El Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat coordina amb els ajuntaments el repartiment i organitza el treball del voluntariat de Protecció Civill

Un total de 128 agrupacions i associacions de voluntaris i voluntàries de Protecció Civil de 211 municipis de la Comunitat Valenciana col·laboren durant l'emergència enfront de la COVID-19, amb el repartiment de material sanitari i aliments a domicili i a residències de la tercera edat.

 

El Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat s'encarrega durant l'emergència sanitària de coordinar els voluntaris i voluntàries de Protecció Civil, que donen cobertura als seus ajuntaments i participen del Pla de coordinació i suport municipal, que ha posat en marxa la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública.

 

En concret, 1.383 persones voluntàries de Protecció Civil han esdevingut aquests dies, junt amb els Bombers Forestals de la Generalitat, la Policia Local i personal de l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE), una peça clau per a dur a terme el repartiment del material necessari per a fer front a la COVID-19 als municipis valencians.

 

Des de l'AVSRE es va remetre el 16 de març passat una circular a totes les associacions i agrupacions de voluntariat de Protecció Civil de la Comunitat Valenciana. Dels 211 municipis amb aquest tipus d'entitat, el 71 % n'han confirmat la disponibilitat i col·laboració en l'emergència sanitària de la COVID-19. Des de llavors, les diverses agrupacions duen a terme diàriament tasques socials, repartiment d'aliments i assistència a persones majors amb dificultat de mobilitat.

 

Una altra funció indispensable entre el voluntariat de Protecció Civil durant l'emergència sanitària és la seua tasca de coordinació amb els i les agents de la Policia Local, per a dur a terme tasques d'informació sobre el confinament i les restriccions de mobilitat decretades per l'estat d'alarma o la desinfecció de la via i els espais públics.