T'interessa

Enllaços relacionats

opinión

Notes de premsa

Ves enrere La Generalitat tramita més d'un miler d'ajudes per als afectats pels incendis de Bejís, Vall d'Ebo i Les Useres

La Generalitat tramita més d'un miler d'ajudes per als afectats pels incendis de Bejís, Vall d'Ebo i Les Useres

  • Bravo destaca que la Generalitat ha estat al costat dels afectats pels incendis aportant l'ajuda tècnica indispensable per a la recepció de les indemnitzacions

Les oficines de resposta integral a l'emergència, situades a Vall d'Ebo i Bejís per a agilitar l'assistència als municipis afectats pels incendis forestals del passat estiu han tramitat 1.130 expedients d'ajudes, una vegada ha finalitzat el termini administratiu donat als ajuntaments aquesta mateixa setmana.

Així ho ha avançat la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, que ha subratllat la iniciativa del Consell “per a secundar i donar suport a tots els municipis afectats per aquests greus incendis, especialment a les poblacions més xicotetes, que són les que manquen dels mitjans tècnics necessaris per a poder avaluar els danys materials que van causar els focs”. Es tracta, ha afegit, d'una “ajuda tècnica indispensable perquè els damnificats en aquestes emergències reben les indemnitzacions”.

D'aquests 1.130 expedients aportats pels municipis, 334 corresponen als tramitats en l'oficina creada per a assistir a les persones afectades en l'incendi de Vall d'Ebo i 796 a l'oficina oberta a Bejís, que també ha donat suport als ciutadans afectats pel declarat a Les Useres. La majoria dels expedients corresponen a la categoria de danys agrícoles.

Les sol·licituds presentades pels Ajuntaments seran ara avaluades per l'Oficina Única Postemergència que, després d'efectuar una estimació econòmica, elevarà a la Comissió Interdepartamental, per a la seua posterior aprovació pel Consell.

La responsable d'Interior ha recordat que l'objectiu de la Generalitat ha sigut “estar al costat i acompanyar en tot moment a veïns i ajuntaments, mantenint la màxima coordinació entre totes les administracions implicades per a agilitar la primera fase d'aquesta volta a la normalitat, que és la de tramitar els expedients de les ajudes que posteriorment han de ser pressupostades, un tràmit imprescindible per a obtindre les indemnitzacions”.