T'interessa

Enllaços relacionats

opinión

Notes de premsa

Ves enrere La Generalitat coordinarà una comissió de persones expertes per a avançar cap a un model integral de les emergències

La Generalitat coordinarà una comissió de persones expertes per a avançar cap a un model integral de les emergències

Gabriela Bravo avança que el grup de treball estarà format per representants d'ajuntaments, diputacions, sindicats i persones expertes en la matèria

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, s’ha reunit amb representants de les tres diputacions i els ajuntaments de les tres capitals de província, per a començar a treballar en un model integral de les emergències que conjugue tots els recursos dels Serveis de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvament (SPEIS).

Durant la trobada, que ha tingut lloc al Centre de Coordinació d’Emergències de l’Eliana, Bravo ha convidat les persones assistents a participar en una comissió d’experts amb representació d’administracions, sindicats i persones expertes.

La responsable d’Interior ha subratllat que l’objectiu d’aquest nou òrgan és treballar en un model per a integrar totes les administracions que gestionen emergències per a assolir més coordinació i optimització de tots els recursos.

Bravo ha assenyalat que “aquesta ha sigut una legislatura marcada per l’emergència, per la qual cosa és necessari obrir la reflexió i estudiar nous models per a integrar tots els recursos per a ser més eficaços enfront dels futurs escenaris de multiemergència”.

La consellera va proposar la setmana passada als sindicats de bombers constituir aquesta comissió per a iniciar els treballs d’un nou model de gestió integral de les emergències i analitzar els models de gestió d’altres autonomies.

“Tot això, des de la salvaguarda de les competències de cada administració, buscant el seu encaix i viabilitat per a generar un sistema més ben greixat i integrat per a respondre davant de les emergències”, ha indicat.

La consellera ha agraït l’acolliment d’aquesta proposta per part de totes les administracions convocades a aquesta primera presa de contacte.