T'interessa

Enllaços relacionats

opinión

Notes de premsa

Ves enrere La Comunitat Valenciana serà la seu del II Congrés Nacional de Protecció Civil i Emergències

La Comunitat Valenciana serà la seu del II Congrés Nacional de Protecció Civil i Emergències

José María Ángel avança en la Fira Internacional de Defensa 2023 que València acollirà a l'octubre la cita que reunirà 200 experts en emergència

La Comunitat Valenciana serà la seu del II Congrés Nacional de Protecció Civil i Emergències, que reunirà els dies 17 i 18 d'octubre, a més de 200 experts i professionals de la gestió de les emergències. La trobada, que se celebrarà en l'Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències (IVASPE), convocarà a especialistes per a debatre sobre els nous reptes del sistema de Protecció Civil sota el lema 'Més eficients. Més segurs'.

El secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel, ha assistit a la Fira Internacional de Defensa i Seguretat 2023 que se celebra a Madrid al costat del director general d'Interior, Salvador Almenar. Ángel, ha avançat que “la Comunitat Valenciana acollirà la segona edició amb el repte de consolidar-se com un fòrum de referència d'experts i agencies intervinents en les emergències per a promoure la capacitació i l'intercanvi de coneixements i experiències, així com oferir un aparador dels últims avanços en tecnologia aplicada a les emergències”.

José María Ángel, que ha participat en una taula redona sobre el Sistema Nacional de Protecció Civil, ha exposat els eixos del sistema de gestió integral d'emergències de la Comunitat Valenciana. Aquesta trobada ha servit de preàmbul del congrés on les empreses i institucions exposaran les últimes novetats en solucions i tecnologies, i també hi haurà exhibicions en directe d'equips i sistemes operatius.

El congrés, organitzat per la Direcció General de Protecció Civil i Emergències i l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, s'estructura en quatre taules debat sobre temes transversals amb els màxims responsables d'emergències, més 12 sessions tècniques distribuïdes en tres itineraris paral·lels.

La primera edició es va celebrar a l'Escola Nacional de Protecció Civil de Madrid el mes de juny passat, i va servir per a assentar les bases en la creació d'un espai de col·laboració i cerca de solucions i anàlisis davant nous reptes en emergències amb l'objectiu de compartir les millors pràctiques i impulsar el desenvolupament de la Protecció Civil.