T'interessa

Enllaços relacionats

opinión

Notes de premsa

Ves enrere L’app 'GVA 112 Avisos' registra 50.000 descàrregues en els cinc anys que està notificant les alertes de preemergències i emergències actives

L’app 'GVA 112 Avisos' registra 50.000 descàrregues en els cinc anys que està notificant les alertes de preemergències i emergències actives

  • Aquesta aplicació ofereix informació preventiva per a fer front a qualsevol possible emergència a la Comunitat Valenciana

L’aplicació GVA 112 Avisos compleix cinc anys amb prop de 50.000 descàrregues de persones usuàries, que reben en els seus telèfons mòbils notificacions amb els avisos vigents de preemergències i emergències actives a la Comunitat Valenciana en temps real.

L’equip de desenvolupament corporatiu del Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat va crear l’agost de 2018 aquesta aplicació, que, entre moltes altres prestacions, facilita a usuaris i usuàries informació preventiva útil per a fer front a qualsevol possible emergència que tinga lloc a la Comunitat Valenciana.

Després del primer any de funcionament, l’equip de desenvolupament del 112 va llançar una nova versió que en millorava les funcionalitats, ja que hi afegia la possibilitat de filtrar notificacions en funció de la ubicació i permetia consultar les recomanacions davant de possibles emergències sense necessitat de connexió a Internet.

Aquesta aplicació permet la localització del terminal per a realitzar les notificacions selectives dels avisos i pot establir un màxim de cinc ubicacions geogràfiques prioritàries. També filtra les notificacions en funció de la ubicació actual o les establides per l’usuari.

A través de l’app GVA 112 Avisos, el Centre de Coordinació d’Emergències informa diàriament del nivell del Previfoc: risc d’incendis forestals. Els usuaris i les usuàries que la tinguen instal·lada poden personalitzar en el seu telèfon mòbil les notificacions sobre alertes de les preemergències o les emergències que s’activen dels riscos d’inundacions, temporal marítim, pluges, tempestes, vents, etcètera. També s’hi poden consultar els consells enfront de tots els riscos meteorològics que es poden produir a la Comunitat Valenciana.

L’aplicació està disponible en els sistemes Android i IOS i és l’única plataforma oficial que conté actualitzades les preemergències i les emergències actives en qualsevol zona del territori de la Comunitat Valenciana i els incidents referents a incendis, accidents, rescats o episodis relacionats amb fenòmens meteorològics en temps real.