Notes de premsa

« Ves enrere

Emergències supervisa 49 plans d'emergències de municipis de la Vega Baja

Emergències supervisa 49 plans d'emergències de municipis de la Vega Baja

En el marc del Vega Renhace s'han redactat 20 plans enfront d'inundacions, 23 municipals i 6 per a fer front a altres riscos, que emergències haurà de revisar abans de la seua aprovació definitiva

L'Agència Valenciana de Seguretat i resposta a les Emergències (AVSRE) supervisa 49 plans d'emergències realitzats per 23 municipis de la Vega a instàncies de la Generalitat en el marc de les actuacions del Pla Vega Renhace. D'ells, 20 es corresponen amb plans enfront del risc d'inundacions, 23 són plans d'emergència municipals, cinc són per a fer front a riscos sísmics i un per incendis forestals.

Una vegada redactats els plans per part del personal tècnic contractat pels ajuntaments a través de Labora, ara han de ser supervisats pel personal de la AVSRE abans de la seua aprovació en cada ple municipal i la seua posterior homologació en la Comissió de Protecció Civil de l'Agència.

Fins ara, només disposen de Pla d'Emergència Municipal (PEM) huit municipis de la comarca, i altres dues tenen Pla Municipal davant el Risc d'Inundacions (PAM), encara que alguns necessitaven revisió i actualització.

Després del procés afavorit per la Generalitat per a elaborar els plans, 23 municipis han redactat el pla d'emergència municipal. Es tracta d'Albatera, Algorfa, Almoradí, Benejúzar, Benferri, Bigastro, Callosa del Segura, Catral, Cox, Daya Nueva, Daya Vieja, Dolores, Granja de Rocamora, Guardamar del Segura, Jacarilla, Los Montesinos, Orihuela, Pilar de la Horadada, Rafal, Redován, Rojales, San Fulgencio i San Isidro.

Els 20 que projectat el seu Pla enfront d'inundacions són Albatera, Algorfa, Almoradí, Benejúzar, Benferri, Bigastro, Callosa del Segura, Catral, Cox, Dolores, Granja de Rocamora, Guardamar del Segura, Jacarilla, Los Montesinos, Orihuela, Pilar de la Horadada, Rafal, Rojales, San Fulgencio i San Isidro.

A més, cinc municipis (Benejúzar i San Fulgencio, Daya Nueva, Redován i Cox) han aprofitat per a elaborar els seus plans front al risc sísmic, i Albatera, el d'Incendis Forestals. Els quatre restants (Benijófar, Formentera del Segura, San Miguel de Salinas i Torrevieja) van decidir realitzar el pla amb els seus propis tècnics.