Notes de premsa

« Ves enrere

Emergències reforça un 12% la sala de l'1.1.2 amb motiu del pont de Tots els Sants

Emergències reforça un 12% la sala de l'1.1.2 amb motiu del pont de Tots els Sants

  • El major increment es produirà el diumenge amb un 20% de mitjana durant tot el dia i 36% durant la nit per la celebració d'Halloween

El Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat reforça des de demà divendres el servei de la Sala d'Emergències 1·1·2 per a oferir una atenció més àmplia durant el pont festiu de Tots els Sants i la celebració d'Halloween. Entre el divendres i el dilluns, la Sala comptarà amb un increment mitjà del 12% sobre el dimensionament habitual del servei.

El major augment respecte a un cap de setmana normal es produirà la vespra de l'1 de novembre. Durant el diumenge 31 està previst un augment del 20% sobre el servei habitual. A més, durant aqueixa nit s'augmentarà fins a un 36%, en el cas dels llocs de coordinació s'augmenta en un 50% i en el de persones operadores en un 33%.

Demà divendres s'ha previst un augment del 10%, per al dissabte del 13%, 20% per al diumenge i 14% el dilluns. En total, són 223 professionals dels quals 174 corresponen a persones operadores de sala i 49 a llocs de coordinació.

El secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel, ha explicat que "enguany hem dedicat una atenció especial a les possibles incidències que es puguen produir. La coincidència de la festivitat de Tots els Sants i d'Halloween amb la finalitat de setmana, a poques setmanes de la fi de les restriccions sanitàries, ens fa preveure que se celebren nombroses festes nocturnes durant tot el cap de setmana i particularment la nit del 31."

D'altra banda, la Policia de la Generalitat intensificarà la vigilància i control en establiments d'oci i els accessos a les zones de concentració en coordinació amb les Policies Locals i els altres cossos de seguretat.

 

Consells a la població que acudeix a espectacles i festes

Des de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències ( AVSRE) es recorda a la població que a través de les seues xarxes socials (@ gva112) llançaran consells d'autoprotecció a la població. Algunes precaucions són molt senzilles:

  • Seguir les recomanacions sanitàries d'ús de la màscara.
  • No introduir en el recinte objectes que puguen afectar la seguretat de la resta d'assistents.
  • Seguir les instruccions dels serveis d'ordre.
  • Informar-se a l'arribada al recinte de la ubicació de les eixides d'emergència.
  • Portar en braços o de la mà a xiquets i xiquetes de poca edat.
  • Abans d'entrar en el recinte, establir un punt de trobada amb el grup per a poder-se reunir en cas de pèrdua.