Notes de premsa

« Ves enrere

Emergències coordina una desena de rescats de muntanya amb helicòpter i sis incendis forestals durant la Setmana Santa

Emergències coordina una desena de rescats de muntanya amb helicòpter i sis incendis forestals durant la Setmana Santa

  • Es va registrar una víctima mortal en el rescat que es va fer el Divendres Sant a la zona del Cavall Verd, de la Vall de Laguar

El Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat Valenciana ha coordinat de l'1 al 5 d'abril una desena de rescats de muntanya amb helicòpter i sis incendis forestals en una Setmana Santa caracteritzada per una gran afluència de visitants als parcs naturals de la Comunitat Valenciana i les zones d'esplai de l'interior.

La major part dels rescats es van fer a la província d'Alacant i es va mobilitzar, en alguns casos, l'helicòpter medicalitzat de la Generalitat per a assistir les persones ferides, però va ser en el rescat que va tindre lloc el Divendres Sant, a la zona del Cavall Verd de la Vall de Laguar, on es va registrar una víctima mortal.

La jornada de dilluns es van fer quatre rescats al llarg del dia: en la ruta de les Cascades d'Anna, la via ferrada principal de Callosa de Segura, l'embassament d'Escalona de Navarrés i el pantà d'Elx.

El secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel, ha fet una crida a la ciutadania perquè "adopte les mesures de seguretat oportunes quan fa una ruta de senderisme o escala en la muntanya, ja que són nombrosos els rescats que es registren tots els caps de setmana i molts, també, els recursos que s'han de mobilitzar i es podrien evitar accidents indesitjables amb actituds preventives i responsables".

D'altra banda, s'han declarat sis incendis aquesta Setmana Santa. El més important va ser el que va tindre lloc el divendres al terme municipal de Requena, al límit amb la província d'Albacete, en el qual es van mobilitzar mitjans de la comunitat autònoma de Castella-la Manxa, a més de cinc mitjans aeris de la Generalitat Valenciana, els Bombers Forestals de la Generalitat i la resta d'efectius d'extinció.

Finalment, també es van registrar dos sismes al golf de València i al terme municipal de Tous, encara que no es van rebre telefonades al telèfon d'Emergències 112 relacionades amb el cas.