Notes de premsa

« Ves enrere

Emergències coordina 193 rescats en helicòpter durant 2020, un 11 % menys que l'any anterior

Emergències coordina 193 rescats en helicòpter durant 2020, un 11 % menys que l'any anterior

  • Alacant concentra la majoria de les actuacions amb 121 serveis de rescat, 49 menys que en 2019
  • Des de la fi del confinament han crescut els rescats a excursionistes i esportistes en zones naturals durant els caps de setmana i els festius
     

El Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat ha coordinat un total de 193 serveis de recerca, salvament i rescat de persones entre l'1 de gener i el 31 de desembre de 2020, la qual cosa suposa un 11 % menys que en el mateix període de l'any 2019, segons dades de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE) i del Consorci Provincial de Bombers d'Alacant. A la província d'Alacant es van desenvolupar 121 rescats, 49 menys que en 2019; a València en van ser 49, i a Castelló, 23.

Per comarques, la majoria dels serveis es van realitzar a la Marina Baixa (48) i a la Marina Alta (27). El Grup de Rescat del Consorci Provincial de Bombers d'Alacant també va fer 15 rescats al Vinalopó, 11 a l'Alacantí i 4 al Baix Vinalopó. A València, el nombre més gran d'intervencions es va produir a la Serrania (7), la Ribera Alta (6), la Vall d'Albaida (3), la Safor (3) i el Camp de Túria (3). A Castelló, la comarca amb més rescats va ser l'Alt Millars (5), seguida de l'Alt Palància (4), la Plana Baixa (3) i l'Alcalatén (3).

Des del final del confinament destaca l'increment de serveis de recerca i rescat de persones que s'extravien o lesionen practicant senderisme o esport en la naturalesa, especialment en zones de muntanya, durant els caps de setmana i els dies festius, sobretot a Alacant.

L'helicòpter 'Victor-0' de Coordinació de la Generalitat va participar en 29 recerques i rescats, mentre que el 'Victor-1' d'Emergències va realitzar 44 intervencions a València i Castelló i una més a Alacant. L'helicòpter 'Alpha 1' del Consorci de Bombers d'Alacant va dur a terme 120 rescats en aquesta província durant 2020. A més, l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE) també compta amb dos drons i una càmera termogràfica que es poden utilitzar en la recerca de persones.