Notes de premsa

« Ves enrere

Emergències comprova mitjançant un simulacre els procediments del Pla d'Inundacions

Emergències comprova mitjançant un simulacre els procediments del Pla d'Inundacions

  • El simulacre ha recreat un moviment sísmic amb perill de trencament d'una bassa en el municipi de Montaverner

El Centre de Coordinació d'Emergències ha participat aquest dijous en un simulacre per a la implantació del pla d'emergència de la bassa de la Foia del Pou, una instal·lació situada al sud del municipi de Montaverner la titularitat de la qual és de SEIASA i és explotada per una comunitat de regants. L'escenari recreat ha consistit en la simulació d'un sisme de magnitud superior a 3,5 en l'Escala de Richter el que ha posat en risc l'estructura de la Bassa. La principal afecció contemplada en el simulacre ha sigut el de la via ferrocarril Alcoi-Xàtiva a més de dos habitatges aïllats que quedarien incomunicats. Pel que fa a l'aigua procedent de la bassa, es canalitzaria ràpidament per un barranc que aboca al riu Albaida, regulat aigües avall per l'embassament de Bellús.

 

Objectius del simulacre

L'exercici ha tingut com a objectius assegurar-se que tots els participants tenen la formació adequada per a poder dur a terme les funcions que recull el Pla d'Emergència de la Bassa, assegurar-se del bon funcionament dels sistemes de transmissió, comprovar els sistemes de comunicació i que s'apliquen els procediments en el Pla Especial d'Inundacions.

 

Participants

A més del centre de Coordinació d'Emergències, en aquest simulacre han participat els organismes que formen part del Comité d'Implantació del pla d'emergència de la bassa entre els quals es troben la Subdelegació del Govern a València, SEIASA, la Comunitat de Regants Foia del Pou, i les direccions generals dels ministeris d'agricultura, Pesca i Alimentació i de Transició Ecològica i Repte Demogràfic. També han participat ADIF, els ajuntaments de Montaverner i Alfarrasí i els organismes implicats en el Pla Especial d'Inundacions de la Comunitat Valenciana