Notes de premsa

« Ves enrere

Emergències activa la campanya de prevenció d'inundacions i recorda als ajuntaments amb risc que han d'elaborar els seus plans d'actuació

Emergències activa la campanya de prevenció d'inundacions i recorda als ajuntaments amb risc que han d'elaborar els seus plans d'actuació

  •  L'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències posa a la disposició dels municipis una guia i personal tècnic per a facilitar la redacció de plans
  • L'Agència organitza al setembre una jornada tècnica sobre el risc d'inundacions de València

El Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat ha enviat aquest dimecres als ajuntaments de la Comunitat Valenciana, així com als organismes dedicats a la seguretat i les emergències, el comunicat d'inici de la campanya anual de prevenció d'inundacions 2019.

L'objectiu d'aquesta campanya és recordar els procediments d'actuació que han d'aplicar les administracions públiques amb responsabilitat en la matèria davant de possibles situacions de pluges intenses. Tota la documentació que forma part de la campanya està disponible per a la seua descàrrega en la pàgina web de 1·1·2 Comunitat Valenciana. Consulteu aci


També es pot trobar en aquesta pàgina la versió actualitzada del Pla especial davant del risc d'inundacions.

El Centre de Coordinació d'Emergències recorda així als municipis amb risc alt i mitjà que han d'elaborar el seu Pla d'actuació municipal davant del risc d'inundacions. Per a facilitar aquesta tasca, l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències posa a la disposició dels ajuntaments una guia detallada, inclosa en la pàgina web, així com personal tècnic necessari per a assessorar en l'elaboració dels respectius plans.

El secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel, ha explicat que, en l'actualitat, "un total de 136 municipis haurien de tindre elaborat el seu pla d'actuació municipal d'inundacions i el tenen 33".

"És important que cada ajuntament elabore el seu pla d'actuació municipal que preveja els riscos que té el seu municipi i els recursos municipals dels quals disposa per a donar una resposta adequada a aquesta emergència i protegir les persones, els béns i el medi ambient", ha recalcat.

El secretari autonòmic de Seguretat i Emergències ha recordat, a més, que l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències facilita a tots els municipis una guia per a elaborar els plans i personal tècnic per al seu assessorament, i també tota una sèrie d'informació d'utilitat, com l''Operativa municipal davant del risc d'inundacions', un document redactat per a servir de pauta per als ajuntaments que no tenen elaborat el Pla d'actuació municipal.

Es tracta, així, d'un instrument útil, ja elaborat per la mateixa agència, amb l'objectiu que tots els consistoris compten amb una guia per a dur a terme les actuacions necessàries en una situació de preemergència o emergència per episodis de pluges intenses.

Jornada Tècnica sobre el Risc d'Inundacions

A més, el pròxim 5 de setembre, l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències i l'Ajuntament de València realitzaran una jornada tècnica sobre el risc d'inundacions, dirigida a bombers, personal tècnic municipal i d'emergències.

La jornada tindrà lloc a la sala d'actes del Parc Central de Bombers del Consorci Municipal de València. Allí es presentarà la campanya de prevenció d'inundacions 2019 i s'analitzaran episodis de pluges intenses a la ciutat de València, a més de parlar sobre sistemes de drenatge sostenible o sistemes de protecció enfront d'inundacions.