T'interessa

Enllaços relacionats

opinión

Notes de premsa

Ves enrere Emergències realitza 122 inspeccions en instal·lacions radioactives de la Comunitat Valenciana en 2022

Emergències realitza 122 inspeccions en instal·lacions radioactives de la Comunitat Valenciana en 2022

  • Els inspectors de la secció de Seguretat Radiològica de l'AVSRE assistixen a la reunió anual del Consell de Seguretat Nuclear

Els inspectors de la secció de Seguretat Radiològica de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE) han realitzat al llarg d'enguany 2022 un total de 122 inspeccions en instal·lacions radioactives, d'equips de radiodiagnòstic metge, de transports de material radioactiu i servicis de protecció radiològica.

Esta dada s'ha fet públic en el transcurs de la reunió anual que el Consell de Seguretat Nuclear (CSN) manté amb els inspectors de les nou comunitats autònomes amb què l'organisme manté acords de comanda de funcions, entre les que es troba la Comunitat Valenciana. Estos acords es referixen a les labors d'inspecció i control d'instal·lacions radioactives de segona i tercera categoria, entitats de servici, programes de vigilància radiològica ambiental, transport de material nuclear i radioactiu, així com tribunals de llicències i assistència en matèria d'emergències. 

Durant la reunió, els inspectors de l'AVSRE han informat de que l'exercici d'enguany es tancarà havent-se complit els objectius de planificació de la secció. En este sentit, s'ha efectuat un repàs dels aspectes operatius de la inspecció del transport de material radioactiu. Altres qüestions tractades en la reunió han sigut les relacionats amb avanços en la nova base de dades d'instal·lacions radioactives. 

En la trobada del CSN s'ha presentat també la documentació informativa relativa a les instal·lacions mèdiques previstes en el Pla d'Inversió en Equips d'Alta Tecnologia (INVEAT) . Finalment, també s'han exposat les circulars sobre la denominació i condicions dels recintes d'emmagatzemament; incidents en instal·lacions radioactives en el sector de la gammagrafia industrial i la corresponent a la utilització d'equips portàtils de rajos X amb fins de radiodiagnòstic.