Notes de premsa

« Ves enrere

Els drons de la Generalitat han salvat 6 vides i realitzat 851 vols sobre 2.137 quilòmetres de platges de 10 municipis durant l'estiu

Els drons de la Generalitat han salvat 6 vides i realitzat 851 vols sobre 2.137 quilòmetres de platges de 10 municipis durant l'estiu

La consellera de Justícia i Interior, Gabriela Bravo, defensa l'eficàcia d'aquests dispositius per a previndre ofegaments en les zones de bany

Els drons de la Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències de la Generalitat han salvat 6 vides gràcies als 851 vols sobre 2.137 quilòmetres de costa que han dut a terme durant aquest estiu. Aquests dispositius es van desplegar a les platges de Cullera, Gandia, Alboraia, Dénia, Xàbia, Benidorm, Guardamar del Segura, Borriana, Peníscola i Oropesa durant un total de 152 hores de vol.
 
Respecte a la naturalesa dels vols, més de la meitat van ser de vigilància (un total de 447) mentre que altres 198 es van realitzar per a comprovar l'estat de la mar a fi de completar les prediccions meteorològiques. 83 d'ells van participar en diferents classes d'emergències mentre que altres 6 van ser decisius per a efectuar rescats i un total de 36 es van dur a terme sota demanda per part d'altres institucions o agències.
 
La consellera de Justícia i Interior, Gabriela Bravo, ha destacat que el desplegament dels drons de la Generalitat "ha salvat 6 vides en accions directes de rescat" i "amb tota probabilitat, ha evitat el risc per a moltes més gràcies a les labors de vigilància". Encara així, ha recordat que, fins al 31 d'agost, hi ha hagut que lamentar 33 ofegaments en la Comunitat Valenciana, la major part d'ells en platges.
 
"El salvament d'aqueixes 6 vides -ha explicat la consellera- justifica plenament la inversió que s'ha dut a terme". En aquest sentit, la titular d'Interior del Consell també ha destacat la campanya Stop Ofegaments "per a conscienciar a la ciutadania sobre els comportaments imprudents que poden portar-li a la mort ja que, en la majoria dels casos, el desenllaç fatal podria haver-se evitat amb un comportament responsable".
 
En tot cas, la consellera ha mostrat la seua satisfacció pels resultats d'aquest projecte pilot posat en marxa des de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències per a secundar amb drons la labor de vigilància i salvament en aquests deu municipis. "A partir d'ara avaluarem amb detall els resultats obtinguts mitjançant l'ús d'aquestes naus no tripulades per a estudiar la seua possible implantació en tots els municipis costaners de la Comunitat Valenciana el pròxim estiu", ha conclòs Gabriela Bravo.