Notes de premsa

« Ves enrere

Els Bombers Forestals de la Generalitat vigilen els paratges naturals les 24 hores del dia per a previndre incendis forestals

Els Bombers Forestals de la Generalitat vigilen els paratges naturals les 24 hores del dia per a previndre incendis forestals

  • Les unitats de bombers forestals realitzen aquests dies tasques de vigilància com si hi haguera risc extrem d'incendis independentment del nivell de preemergència

El Servei de Bombers Forestals de la Generalitat ha intensificat les tasques de vigilància preventiva contra incendis forestals als paratges naturals de la Comunitat Valenciana les 24 hores del dia durant els dies de Setmana Santa i fins al dilluns que ve, 12 d'abril.

Aquestes tasques de vigilància formen part del dispositiu especial que ha posat en marxa l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències per a lluitar contra els incendis forestals a la Comunitat Valenciana. El dispositiu coordinat per Emergències està compost per més de 80 mitjans d'extinció terrestres, 16 mitjans aeris i més de 700 persones en la sala d'atenció de telefonades d'Emergències 112.

Les unitats de Bombers Forestals de la Societat Valenciana de Gestió Integral dels Serveis d'Emergències han intensificat les accions de conscienciació, divulgació i difusió de mesures preventives en les àrees recreatives més visitades per a evitar incendis forestals i han reforçat les rutes de vigilància independentment del nivell de preemergència per risc d'incendis forestals.

Durant aquests dies s'adopten mesures de prevenció d'incendis forestals com si hi haguera nivell 3 de preemergència, risc extrem d'incendis forestals, la qual cosa implica la prohibició de crema als terrenys forestals, contigus o amb una proximitat inferior de 500 metres d'activitats com la crema de marges de cultius o restes agrícoles i forestals; la crema de canyar o matolls lligats a aprofitament ramader, cinegètic o d'un altre tipus, i les operacions de destil·lació de plantes aromàtiques.

Les cremes aprovades en plans locals, així com totes les cremes que ja estaven concedides per al mateix període, quedaran suspeses.

Per via terrestre, els bombers forestals reforcen les rutes de vigilància les 24 hores del dia i per via aèria s'inclouen vols diaris amb els avions preparats per a intervindre en qualsevol incendi. Les aeronaus recorren la Comunitat Valenciana en períodes d'una hora no simultanis i amb parades planificades.