T'interessa

Enllaços relacionats

opinión

Notes de premsa

Ves enrere Els accidents i rescats en rius, pantans i embassaments gestionats per Emergències es redueixen a la meitat durant aquest estiu

Els accidents i rescats en rius, pantans i embassaments gestionats per Emergències es redueixen a la meitat durant aquest estiu

 
  • El telèfon d'Emergències 112 ha gestionat 12 incidents en aigües interiors entre juny i agost, 10 menys que l'any passat en el mateix període
  • Els accidents en piscines gestionats pel 112 han disminuït un 7% respecte al mateix període de 2020
Els accidents i rescats en rius, pantans i embassaments gestionats pel telèfon únic d'Emergències 112 Comunitat Valenciana, s'han reduït a la meitat durant els mesos de juny, juliol i agost respecte al mateix període de l'any passat. Dels 22 incidents gestionats l'estiu passat, s'ha passat a 11 enguany.
 
Set dels onze incidents en aigües interiors van ser rescats de persones que van patir algun contratemps en el bany, mentre que els quatre restants van ser accidents que van requerir l'atenció sanitària. La província de València ha sigut la que més avisos d'aquest tipus ha atés en aigües interiors (8), seguida d'Alacant (3) i de Castelló (1).
 
Pel que respecta als banys en les piscines o atraccions aquàtiques, aquest estiu s'han gestionat 81 incidents, un set per cent menys respecte al mateix període de 2020 quan es van comptabilitzar 88. Per províncies, Alacant és la que acumula un major nombre de contratemps (44), seguida de València (27) i de Castelló (10).
 
El secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel, ha explicat que la disminució del nombre d'incidents en un 50% aquest estiu "pot deure's a la decisió de molts ajuntaments de tancar al bany gran part d'aquests paratges naturals i a la major conscienciació per part de la població d'adoptar mesures preventives per la COVID".
 
Consells d'autoprotecció en el bany
 
El Centre de Coordinació d'Emergències i el telèfon 112 Comunitat Valenciana realitzen campanyes de sensibilització i prevenció de manera permanent a través de les seues xarxes socials, en Facebook i Twitter, on s'alerta de la necessitat que les persones que opten per banyar-se en rius, pantans i embassaments adopten unes mesures de prevenció encaminades a evitar accidents.
 
D'aquesta manera, és aconsellable evitar banyar-se en zones de risc com a rius de gran cabal, gorgs naturals o sota cascades d'aigua on existisquen corrents i remolins. També s'ha de parar atenció als cartells que indiquen l'existència d'algun perill. Com a normes d'autoprotecció personal, cal evitar engolir aigua en existir el perill de patir una infecció i utilitzar calçat especial per a l'aigua amb la finalitat de previndre ferides i corts als peus.
 
Respecte als banys en piscines i atraccions aquàtiques, cal anar amb compte amb les vores de les piscines i zones mullades en prevenció de relliscades que deriven en lesions. A més cal evitar engolir aigua de la piscina, ja que els productes químics que s'empren en la desinfecció d'aquests recintes poden produir afeccions gàstriques.
 
Per a més informació sobre com procedir en cas d'accident i altres consells útils que poden evitar emergències en banyar-se en pantans, rius, embassaments, piscines i atraccions aquàtiques, es pot consultar la pàgina web de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE) consultar ací, i en cas d'emergència, trucar al telèfon 112.