T'interessa

Enllaços relacionats

opinión

Notes de premsa

Ves enrere El Ivaspe entra en la xarxa d'escoles de formació europea en emergències

El Ivaspe entra en la xarxa d'escoles de formació europea en emergències

  • La Unió Europea tria al IVASPE com a escenari d'entrenament internacional per a personal d'emergències

L'Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències (IVASPE) acull la primera de les tres edicions d'un curs en el qual professionals d'emergències de la Unió Europea completen una formació que els habilitarà com a experts en missions internacionals després de completar deu dies d'entrenament teòric- pràctic. 

Aquest programa, situa per primera vegada a l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències com a part d'un consorci europeu integrat per Alemanya, Protecció Civil Italiana, Islàndia i la ciutat de Dublín, creat amb el propòsit de continuar enfortint el sistema d'Operacions Europees de Protecció Civil i Ajuda Humanitària. 

En concret, les instal·lacions del IVASPE s'han convertit en la seu de l’OPM, el curs de gestió operativa que, en aquesta edición, ha organitzat i liderat la delegació alemanya i en el qual participen prop de 60 persones, entre alumnes, organització i docents. D'aquesta manera, durant una setmana, 20 professionals d'emergències amb perfils diversos han rebut una formació teòrica per part d'experts en diferents matèries per a finalitzar amb un exercici pràctic, o missió que en aquest cas els ha situat en uns grans incendis al Canadà als quals han de donar resposta formant part de l'ajuda internacional. 

El secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel, ha valorat la importància que el IVASPE forme part de la cadena de formació europea en emergències, un aspecte -ha dit- “que ens situa com a referents entre els estats membres en l'àmbit de la preparació, qualificació i professionalització dels equips que es mobilitzen davant els nous escenaris de vulnerabilitat”.

Els cursos desenvolupats en el IVASPE -ha puntualitzat- “són considerats de vital importància per a la Unió Europea, que aposta per aquests tipus de consorcis com el que ara integra l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències”.

Ángel ha agregat que aquesta xarxa de formació internacional, “ens permet establir noves sinergies amb experts de tota Europa, intercanviar experiències i, en definitiva, disposar d'un coneixement més profund de la gestió de les emergències per a millorar les seues habilitats de coordinació i avaluació de la resposta davant desastres”. 

En l'actualitat ja són més de 200 els socis humanitaris, incloses organitzacions humanitàries no governamentals europees, internacionals (incloses les agències de les Nacions Unides), així com agències especialitzades dels Estats membres.