Notes de premsa

« Ves enrere

El Consell renova la col·laboració amb les universitats valencianes per a la investigació en emergències

El Consell renova la col·laboració amb les universitats valencianes per a la investigació en emergències

La Agencia Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergèncias destina destina 105.000 euros entre la Universitat de València, la Jaume I de Castelló i la Universitat Politècnica de València

El Consell ha aprovat tres convenis de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE) amb la Universitat de València (UV), la Universitat Politècnica de València (UPV) i la Universitat Jaume I de Castelló (UJI).

La Generalitat destinarà 63.300 euros a la Universitat Politècnica de València a través del qual, la UPV assessorarà l'Agència en l'ús de drons en seguretat i emergències.L'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències està habilitada com a operadora de RPAS (Remotely Piloted Aircraft System o Sistema d'Aeronau Pilotat de Manera Remota) segons els requisits establits per AESA. A més, està interessada a promoure la docència, la investigació, el desenvolupament i la innovació en Pilotatge de RPAS.

Per part seua, la UPV disposa de titulacions pròpies, cursos de postgrau, d'especialització i superiors en matèria de pilotatge d'aquesta mena d'aeronaus la investigació de les quals, coneixement i metodologia es poden incorporar al desenvolupament del sector d'emergències.

El conveni amb la Universitat de València permetrà el desenvolupament de la investigació relacionada amb el risc d'inundacions en la Comunitat Valenciana i l'estudi i anàlisi dels episodis de pluges intenses ocorreguts en 2019, així com l'elaboració de cartografia del risc en relació amb la gestió d'emergències o l'actualització de la base de dades de danys per inundació per a completar el Catàleg Nacional d'Inundacions Històriques.

Els treballs de recerca es desenvoluparan fins a desembre de 2020 i compten amb una subvenció de 25.000 euros.

D'altra banda, l'objecte del conveni entre l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències i la Universitat Jaume I de Castelló és l'impuls de la investigació en relació amb dades registrades en el 112.

En concret, l'Agència destinarà 17.410 euros a la Universitat Jaume I per a dur a terme aquest conveni, que tindrà com a objectiu exclusiu la cerca, a partir de les dades estadístiques subministrades, prèvia la seua modelització matemàtica, de models de predicció basats en processos estocásticotemporales. Les investigacions es realitzaran en la Càtedra Eurocop sota la direcció de l'Aula per a la Prevenció i Prevenció i Predicció del Delicte i l'Incivisme.

L'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències té, entre altres competències, la gestió del telèfon únic 112 en la Comunitat Valenciana, i també la base de dades associada des de la seua creació en 1999.

Aquestes dades són una font essencial d'informació sobre el nivell d'emergències i seguretat i la seua anàlisi adequada és fonamental per a la gestió diària en l'àmbit de competències de l'Agència.