Notes de premsa

« Ves enrere

El Consell destina 12.000 euros a la UV per a l'aplicació d'anàlisi de dades en la prevenció d'emergències

El Consell destina 12.000 euros a la UV per a l'aplicació d'anàlisi de dades en la prevenció d'emergències

  •  La Universitat de València analitzarà la base de dades del 112 amb informació des de 1999

El Consell ha aprovat un conveni entre l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE) i la Universitat de València (UV) per a l'impuls de la tasca investigadora en l'estudi de models matemàtics en la casuística associada a la idea d'una emergència mitjançant dades 112.

L'AVSRE destinarà 12.600 euros a la Universitat de València a través de la Càtedra d'Enginyeria Electrònica, que tindrà com a objectiu exclusiu la investigació, a partir de les dades estadístiques subministrades, de l'aplicació d'analítica predictiva per a grans volums de dades associades a emergències.

L'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències té, entre altres competències, la gestió del telèfon únic 112 a la Comunitat Valenciana i també la base de dades associada des que es va crear en 1999.

Aquestes dades són una font essencial d'informació sobre el nivell d'emergències i seguretat, i l'anàlisi adequat d'aquestes és fonamental per a la gestió diària en l'àmbit de les competències de l'Agència.

Per la seua banda, la UV té una estructura que proporciona les metodologies matemàtiques i estadístiques adequades per a analitzar dades d'aquesta tipologia, proporcionar models i les prediccions consegüents. Els seus membres fa temps que treballen amb aquests models i tenen la suficient experiència per a tractar tota la problemàtica procedent de dades d'emergències.