El CECOPI informa de la realització d’un seguiment especial de l’episodi de pluges - 112CV
Ves enrere El CECOPI informa de la realització d’un seguiment especial de l’episodi de pluges
El CECOPI informa de la realització d’un seguiment especial de l’episodi de pluges
- El personal de la sala 1·1·2 Comunitat Valenciana es triplica durant la Nit de Cap d’Any davant de l’increment previsible de telefonades
- Els treballs en la zona afectada continuaran segons la planificació prevista també durant els dies festius
La secretària autonòmica de Seguretat i Emergències, Irene Rodríguez, ha informat de les principals qüestions que s’han abordat en la reunió del CECOPI, en la qual han participat el conseller d’Emergències i Interior, Juan Carlos Valderrama, i la delegada del Govern a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé.
La secretària autonòmica ha explicat que s’està realitzant un “seguiment més intens i especial de l’episodi de pluges de nivell groc en el litoral de les províncies d’Alacant i València, no només pel volum d’aigua, encara que es produïsquen tempestes puntuals, sinó pel dia que és hui, amb molta activitat per la celebració de la Nit de Cap d’Any i perquè es continuen fent els treballs de resolució de l’emergència en les zones afectades per la DANA”.
En este sentit, i fins al migdia, l’1·1·2 Comunitat Valenciana ha rebut 95 telefonades i ha gestionat 64 incidents relacionats amb l’episodi de pluges. Sobre això, Irene Rodríguez ha assenyalat que se seguirà amb la cobertura especial per a tractar que la situació transcórrega amb normalitat i ha recomanat a la població que esta nit “tinga la màxima prudència perquè les festes discórreguen sense disgustos”.
D’altra banda, la secretària autonòmica també ha informat que l’1·1·2 Comunitat Valenciana oferirà un “dimensionament especial” durant la Nit de Cap d’Any. “Esta nit s’incrementa en gran manera l’activitat lúdica i festiva de les persones i els desplaçaments per carretera, per tant es realitza, com tots els anys per estes dates, un dimensionament especial de les persones que atenen les telefonades de la ciutadania. Enguany es triplicarà el nombre d’operadors i supervisors durant la nit per a atendre els ciutadans i donar-los la millor resposta a l’increment de telefonades que es puguen produir”.
En previsió del possible augment del nombre de trucades d’emergència en estes dates, entre el dimarts 31 de desembre i el dimecres 1 de gener, s’incrementarà el personal dels diversos torns. L’augment més significatiu es produirà en el torn nocturn de la Nit de Cap d’Any, que pràcticament triplicarà els seus efectius.
D’esta manera, dels 9 efectius del personal operatiu, de coordinació i supervisió d’un torn nocturn habitual, la sala passarà a tindre 26 treballadors només en la nit del 31.
Durant tot el dia 31, en els tres torns de matí, vesprada i nit, la sala passarà de comptar amb 54 persones (en el dispositiu compost per operadors, coordinadors i supervisors) a tindre’n 73, i el dia 1 de gener, de 54 a 57.
Estos operadors treballaran de manera coordinada amb altres professionals d’emergències i seguretat del Servici de Prevenció d’Incendis, la Conselleria de Sanitat, la Policia Nacional i la Policia Adscrita a la Generalitat, la Guàrdia Civil, l’UME, els consorcis provincials de bombers, la Policia Local, la Creu Roja i els voluntaris de Protecció Civil.
D’altra banda, Irene Rodríguez també ha informat de la fi de l’activació del procediment d’actuació enfront de nevades per les gelades registrades en carreteres de Castelló, perquè “no es preveuen nevades ni temperatures que puguen generar-les”.
Seguiment de la zona afectada
En la zona afectada per la DANA, com ha assenyalat la secretària autonòmica, “s’ha fet una revisió de la planificació i es continuarà amb totes les tasques previstes també durant els dies festius”.
Una d’estes tasques és el seguiment que du a terme el dispositiu de drons del Servici de Bombers Forestals de la Generalitat en la zona afectada per la DANA “per a constatar com evolucionen els treballs de neteja en les campes, per a tindre una visió general, així com localitzar punts nous a on siga necessari actuar”, ha apuntat.
Irene Rodríguez ha explicat que “es tracta d’aprofitar al màxim les tecnologies per a millorar en efectivitat i aconseguir millorar la coordinació i l’eficàcia en la resolució de l’emergència”.