T'interessa

Enllaços relacionats

opinión

Notes de premsa

Ves enrere L'1·1·2 Comunitat Valenciana i els bombers forestals s'estrenen en Expojove 2022 per a acostar a la infància els serveis d'Emergències

L'1·1·2 Comunitat Valenciana i els bombers forestals s'estrenen en Expojove 2022 per a acostar a la infància els serveis d'Emergències

  • Ángel destaca l'aposta de la Generalitat per formar a les futures generacions sobre les normes bàsiques d'autoprotecció davant una eventual situació de perill
  • Els visitants podran pujar a una autobomba, recórrer un parc multiaventura i conéixer els aspectes més importants del servei en dos espais didàctics
     

L'112 Comunitat Valenciana i el Servei de Bombers Forestals de la Generalitat Valenciana estrenen des de hui un espai de més de 250 metres quadrats situat en Expojove per a donar a conéixer a tots els visitants la importància del treball que desenvolupen els organismes de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències. 

El secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel, ha explicat que “la presència tant del 1·1·2 Comunitat Valenciana, com del Servei de Bombers i Bomberes Forestals de la Generalitat té com a objectiu que la infància conega de primera mà quins són els consells bàsics d'autoprotecció davant una eventual situació de perill”.

Ángel ha explicat que amb aquest espai “acostem als més xicotets l'important treball de les persones que formen part dels equips d'Emergències, des de la telefonada inicial que es realitza a l'1·1·2 fins a la presència dels equips en el transcurs de l'emergència”. Una aposta clara -ha dit- de la Generalitat “per a aproximar durant aquests dies de festa d'una manera amable i didàctica el valor del treball dels qui cada dia ens protegeixen”. 

L'espai que ha obert hui les seues portes compta amb un vehicle autobomba del Servei de Bombers Forestals de la Generalitat. D'aquesta manera, els xiquets i xiquetes podran explorar com és el vehicle d'intervenció que utilitzen aquests professionals en els incendis forestals.

Atraccions i espais didàctics

A més, s'ha instal·lat un parc multiaventura destinat a xiquets i xiquetes d'entre 4 anys i 12 anys que, de manera autònoma i segura, podran recórrer els diferents desafiaments que proposen els jocs, des d'un pont penjant de cordes, lianes o xarxes tipus tela d'aranya.

Aquest recorregut es completarà amb un photocall que els permetrà fotografiar-se disfressats de bombers, a més de dues àrees didàctiques conduïdes per professionals de tots dos serveis, en les quals els més xicotets podran realitzar activitats per a conéixer de primera mà en què consisteix el telèfon 1·1·2, quines parts té una autobomba o quins són els consells que han de seguir davant una eventual situació de perill durant el seu dia a dia.

“Es tracta, en definitiva, que la nostra infància conega través de material didàctic les principals mesures d'autoprotecció per a evitar riscos innecessaris en qualsevol moment del seu dia a dia. Parlem de situacions quotidianes en les quals han de comprendre els riscos als quals s'enfronten per a previndre'ls, però també d'eventuals escenaris d'emergència en els seus entorns més pròxims per als quals han d'estar preparats”, ha conclòs el secretari autonòmic.