Notes de premsa

« Ves enrere

Dotze associacions de voluntariat s'acrediten per a col·laborar en l'extinció d'incendis forestals

Dotze associacions de voluntariat s'acrediten per a col·laborar en l'extinció d'incendis forestals

  • Unes 230 persones han demostrat la seua formació a l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències

Un total de 12 associacions de voluntariat de Protecció Civil de diferents localitats de la Comunitat Valenciana han acreditat, a l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, la seua preparació i formació per a col·laborar amb els diferents consorcis de bombers i organismes que intervenen en les tasques d'extinció d'incendis forestals.

El secretari autonòmic d'Emergències i de Seguretat, José María Ángel, ha visitat, a Enguera, les instal·lacions d'una de les associacions acreditades -Adene, Associació per a la Defensa de la Naturalesa- i ha pogut comprovar que compleixen tots els requisits aportats.

A més, els ha traslladat el seu compromís de col·laborar, en la mesura que siga possible, en el subministrament de materials o eines que, en un futur, puguen necessitar per a l'acompliment de les seues funcions.

Juntament amb Adene, també s'ha acreditat l'associació ACIF, a les seues seus de Bocairent (la Mariola Verda), Alcoi, Aiora-la Vall, Salinas, la Vall d'Albaida; l'ALVPC, a les seues seus de Nàquera, Alzira, Sax, València i Picassent; i Vacif d'Alzira. Quatre agrupacions més (pertanyents a localitats com Xàbia, la Marina Alta, Pilar de la Horadada i Elx) estan pendents d'avaluació per part dels serveis de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvament per a comprovar-ne la capacitat operativa.

L'homologació d'aquest voluntariat es du a terme després de l'aprovació del Decret 8/2017, de 26 de maig, que estableix les condicions i els requisits per a l'acreditació de les associacions, les agrupacions i el personal voluntari col·laborador en l'extinció d'incendis forestals a la Comunitat Valenciana.

En concret, 229 persones han justificat la seua formació en matèria de seguretat davant d'incendis i en matèria d'extinció, certificada per l'Institut Valencià de Seguretat i Emergències (Ivaspe) i tenen una experiència laboral o pràctica en aquesta matèria de, com a mínim, dos anys.