Notes de premsa

« Ves enrere

Bravo trasllada als alcaldes i alcaldesses afectats per Filomena que la Generalitat buscarà finançament per a compensar els efectes de la borrasca

Bravo trasllada als alcaldes i alcaldesses afectats per Filomena que la Generalitat buscarà finançament per a compensar els efectes de la borrasca

  • La majoria dels danys afecten camins rurals i mobiliari urbà, per la qual cosa es convocarà una reunió amb la Conselleria d'Agricultura per a avaluar els danys i a obrir una línia d'ajudes per als municipis
  • L'operatiu especial es desactiva després de tretze dies de treball
  • El telèfon 1·1·2 Comunitat Valenciana rep 4.706 telefonades i gestiona 3.481 incidents relacionats amb la borrasca Filomena entre el 7 i el 19 de gener

La Consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha destacat l'esforç dut a terme pels efectius de la Generalitat durant l'episodi de fortes nevades registrat des del 7 de gener a la Comunitat Valenciana.

En una reunió telemàtica mantinguda amb els alcaldes i alcaldesses de Vistabella, Benassal, Begís, Ademuz, Tuéjar, Benagéber, Vilafranca, Camporrobles, Sinarcas i Chera per a fer balanç, Bravo els ha traslladat que la Generalitat buscarà finançament per a compensar els danys en el mobiliari urbà i els camins rurals que s'han vist afectats pel temporal.

Per a fer-ho, l'Agència Valenciana de Seguretat i Emergències (AVSRE) convocarà una reunió amb responsables de la Conselleria d'Agricultura perquè s'avaluen els danys i per a obrir una línia d'ajudes per als municipis.

El dispositiu especial d'emergències s'ha desactivat després de tretze dies de treballs intensos. Aquest matí s'ha retirat també el nivell 0 ?el més baix previst en el pla d'emergències? en totes les comarques afectades per les nevades.

La titular d'Interior ha explicat que des de l'inici del temporal, el 7 de gener, fins al dia 19, l'Agència ha coordinat 120 actuacions relacionades amb la borrasca Filomena, la majoria a la província de Castelló i a l'interior de València. En aquest període, el telèfon d'emergències 1·1·2 Comunitat Valenciana ha rebut 4.706 telefonades i ha gestionat 3.481 incidents relatius a l'episodi de nevades intenses i la posterior onada de fred.

El Servei de Bombers i Bomberes Forestals de la Generalitat ha dut a terme més de 200 actuacions. Quasi la meitat van ser a Castelló, i la resta, a l'interior de València i d'Alacant. Aquest cos va ser clau en la intervenció que va desbloquejar, juntament amb la Guàrdia Civil, la carretera CV-770 a la Serra d'Aitana, on més de 300 vehicles, els ocupants dels quals havien acudit a veure la neu, impedien greument el treball de la maquinària de neteja.

Per la seua banda, el Consorci de Bombers de Castelló va realitzar 34 rescats a unes 50 persones que havien quedat atrapades en els seus vehicles o cases a causa de la neu. El Consorci de Bombers de València va participar en 28 serveis i el Consorci de Bombers d'Alacant va realitzar 7 intervencions més d'aquest tipus.

La maquinària coordinada per la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha permés la neteja de més de 8.500 km de vies i l'escampada de més de 800 tones de sal i salmorra.

La Generalitat ha coordinat un dispositiu de més de 600 efectius i 164 vehicles en un temporal de neu i fred que s'han saldat "sense massa incidents destacables".