T'interessa

Enllaços relacionats

opinión

Notes de premsa

Ves enrere Bravo recorda als ajuntaments que els plans de contingència són necessaris perquè els i les auxiliars de platja puguen realitzar la seua tasca

Bravo recorda als ajuntaments que els plans de contingència són necessaris perquè els i les auxiliars de platja puguen realitzar la seua tasca

  • 348 persones informaran a les platges de la província de València, 418 en les d'Alacant i 234 en les de Castelló

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha recordat als ajuntaments que és necessari que elaboren els plans de contingència per a l'ús segur de les platges perquè el miler d'auxiliars que desplegarà el Consell puguen realitzar la seua tasca amb eficàcia. La consellera ha convocat aquest dimecres als representants de 59 municipis en tres videoconferències, una per cada província.

El ple del Consell va aprovar el divendres12 de juny el decret que regula les normes de seguretat i coordinació d'emergències per a les platges de la Comunitat Valenciana.

La norma estableix que en cas que es produïsquen situacions extraordinàries d'alerta o emergència d'àmbit internacional, nacional, autonòmic o local, com una pandèmia, els consistoris hauran d'elaborar un pla de contingència específic per a donar resposta a aqueixa situació.

Aquest és el cas de la COVID-19, per a la qual les corporacions locals disposen de 15 dies per a la seua elaboració i comunicació a l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències.

El pla ha d'especificar quines mesures d'autoprotecció específiques compte cada espai, quins cartells informatius s'instal·laran i l'aforament de les zones i les seues formes de control. També hauran d'incloure la dotació extraordinària de l'equip de salvament, i els reforços de neteja i vigilància. Tot això s'inclourà en la formació que rebran els auxiliars perquè puguen dur a terme la seua tasca.

En aquest sentit, la consellera Bravo ha explicat que és molt important "que durant aquest mes els ajuntaments elaboren aquests plans de contingència" perquè en ells "s'incorporaran totes les mesures necessàries per a garantir les mesures de seguretat a les nostres platges i que han de ser conegudes per aquests auxiliars que són els encarregats de vetlar, coordinar, informar i controlar que les mateixes es complisquen".

Reunions provincials

Bravo ha convocat primer als responsables dels municipis castellonencs de Vinaròs, Benicarló, Peníscola, Alcalà de Xivert, Torreblanca, Cabanes, Orpesa, Benicàssim, Castelló, Almassora, Borriana, Nules, Moncofa, Xilxes i Almenara, en les platges dels quals està previst que es despleguen un total de 234 auxiliars informadors.

Seguidament, la consellera ha citat als ajuntaments de la província de València a la qual es destinaran 348 persones per a les platges de Sagunt, Canet d'en Berenguer, Puçol, El Puig, la Pobla de Farnals, Massamagrell, Massalfassar, Albuixech, Albalat dels Sorells, Foios, Meliana, Alboraia, València, Sueca, Cullera, Tavernes de la Valldigna, Xeraco, Gandia, Daimús, Guardamar de la Safor, Bellreguard, Miramar, Piles i Oliva.

Finalment, la responsable d'Interior del Consell ha convocat als regidors de *Dènia, Xàbia, el Poble Nou de Benitatxell, Teulada, Benissa, Calp, Altea, l'Alfàs del Pi, Benidorm, Finestrat, la Vila Joiosa, El Campello, Alacant, Elx, Santa Pola, Guardamar del Segura, Torrevieja, Orihuela i Pilar de la Horadada en les platges dels quals exerciran tasques informatives un total de 418 joves d'entre 18 i 30 anys seleccionats per Labora i formats per la Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències.

Més de 22.000 sol·licituds

Un total de 22.324 persones han presentat una sol·licitud per a optar a una de les 1.000 places que l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències ha oferit per a contractar auxiliars dels plans de contingència de les platges per a afrontar el Covid-19.

Aquesta iniciativa de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública va ser presentada pel president de la Generalitat, Ximo Puig, i consisteix en la contractació de 1.000 joves d'entre 18 i 30 anys que s'encarregaran d'oferir informació sobre normes de protecció per a garantir l'accés al litoral de la Comunitat Valenciana amb total seguretat.

La duració del contracte serà fins al pròxim 7 de setembre i aquests auxiliars hauran de treballar en una jornada de 38 hores i 45 minuts setmanals, inclosos caps de setmana i alternant dos dies de treball i dos de descans en horari de deu del matí a huit de la vesprada. El salari serà el corresponent a un grup C2 de funcionari interí de la Generalitat amb la seua part proporcional de vacances i pagues extres, és a dir, uns 1.385 euros bruts al mes.