T'interessa

Enllaços relacionats

opinión

Notes de premsa

Ves enrere Bravo aborda amb els ajuntaments afectats les ajudes per a pal·liar els efectes de l'últim temporal

Bravo aborda amb els ajuntaments afectats les ajudes per a pal·liar els efectes de l'últim temporal

  • La titular d'Interior destaca que els bombers van realitzar més de 200 intervencions i el 1·1·2 va atendre 3.081 crides relacionades amb les pluges  
  • El pròxim ple del Consell aprovarà les actuacions en els municipis que disposaran de 30 dies per a presentar les estimacions de danys
     

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha convocat hui una reunió telemàtica amb els quasi 50 municipis afectats pel temporal que s'ha registrat entre els dies 10 i 13 de novembre en la Comunitat Valenciana. La responsable d'Interior ha mostrat als ajuntaments el “respaldo total” del Consell per a pal·liar “en el menor temps posible” els efectes que l'episodi de fortes pluges han deixat en les comarques de l’Horta, el Camp de Túria, la Plana Baixa, Els Ports i el Baix Maestrat.

Bravo ha explicat als alcaldes i alcaldesses que el pròxim ple del Consell aprovarà les actuacions necessàries per a reparar els danys de les zones afectades. “La Generalitat ja està executant les actuacions d'urgència per a restablir els desperfectes en infraestructures i béns públics, la reparació immediata dels quals és necessària per a recuperar la normalidad”, ha indicat la consellera, qui ha afegit que els municipis disposaran d'un termini de 30 dies després de la publicació de l'acord per a presentar les estimacions de danys.

Gabriela Bravo ha subratllat que la Generalitat treballarà amb la màxima coordina- ción entre departaments perquè les línies de subvencions arriben els abans possible i que els municipis puguen reprendre el seu dia a dia.

Actuacions i servicis 
D'altra banda, la responsable d'Interior ha posat en valor el treball de les distintes agències que han participat en l'emergència i la implicació dels equips que han exercit la seua labor per a salvaguardar la seguretat de les persones. “Durante l'episodi de pluges s'han realitzat més de 200 actuacions dels distints servicis de bombers, les més destacades estan relacionades amb tragues, caiguda d'enderrocs, cotxes parats en les vies, arbres caiguts i retirada de contenidors o sanejat de fachadas”. 

Segons l'últim balanç de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, des del dia 10 fins al 13 de novembre, les crides ateses pel 1·1·2 en relació amb el temporal han sigut 3.081, que s'han traduït en un total de 2.136 incidents.


La consellera d'Interior ha defés la importància dels plans d'emergència municipal com a ferramenta bàsica d'anticipació als greus efectes d'estos fenòmens meteorològics. “La resposta de la Generalitat no acaba amb la resposta immediata a l'emergència. També ho fem en la reconstrucció i amb ajudes als plans d'emergencia”, ha indicat Bravo, qui ha agregat que com a administració pública “continuarem vigilants per a mantindre totes les mesures d'anticipació que estiguen al nostre abast per a mitigar els efectes de l'emergència climàtica que ens tenalla cada vegada amb més frecuencia”. 

El 92% dels municipis de la Comunitat ja disposa de pla territorial municipal, un document marc de caràcter obligatori que garantix la màxima protecció per a les persones, el medi ambient i els béns, que puguen resultar afectats en qualsevol situació d'emergència.