T'interessa

Enllaços relacionats

opinión

Nevades

Nevades

Nevada

La neu es definix com la precipitació en forma de vidres de gel. Tan sols en presència de determinades masses d'aire es generen nevades. La premissa indispensable perquè estes es produïsquen en la nostra latitud és l'arribada de masses d'aire molt fred, de procedència àrtica o siberiana.

Periòdicament la Comunitat Valenciana es veu afectada pel fenomen de les nevades, amb repercussió fonamentalment en la xarxa viària, podent provocar problemes d'aïllament que poden dificultar l'atenció o el trasllat sanitari, així com l'avituallament de les persones.

Les zones més afectades per este fenomen són l'interior de les províncies de Castelló i València, així com la zona nord-occidental de la província d'Alacant. És la combinació dels factors altitud i llunyania al mar la que determina la major incidència de les nevades en la Comunitat.

Tal com indica l'Anàlisi de Risc del Procediment d'actuació davant del risc de Nevades, els municipis afectats per este risc en la Comunitat Valenciana poden distribuir-se de la manera següent:

  Municipis
Comunitat Valenciana Alacant Castelló València
Alt 84 14 42 28
Mig 120 52 36 32
Baix  338  75  57 206 
Total 542 141 135 266