banner

Avís de riscos meteorològics

Bon Nadal

Notes de premsa

Ves enrere Uns 3.200 professionals de la seguretat i les emergències sol·liciten més de 12.400 cursos del Pla Anual de Formació de l'Institut Valencià de Seguretat Pública

Uns 3.200 professionals de la seguretat i les emergències sol·liciten més de 12.400 cursos del Pla Anual de Formació de l'Institut Valencià de Seguretat Pública

José María Ángel celebra la gran demanda de cursos en el IVASPE perquè assenyala que açò demostra que ha de convertir-se en el referent de la formació dels professionals de la seguretat i les emergències a la Comunitat Valenciana

Un total de 3.207 persones han realitzat 12.446 sol·licituds del Pla Anual de Formació de l'Institut Valencià de Seguretat Pública per a 2016-2017. Cada sol·licitant ha pogut sol·licitar fins a un màxim de cinc cursos per instància en matèria de seguretat o emergències. 

En concret, 2.104 agents de la policia local o de la Unitat Adscrita de la Policia Nacional realitzaran un dels 8.532 cursos que s'han sol·licitat en seguretat. I 1.103 persones relacionades amb les emergències com a bombers, tècnics o Brigades d'Emergència ho faran en un dels 3.914 cursos instats en emergències. També en aquest sector, 64 agrupacions i 8 associacions de voluntaris de Protecció Civil han realitzat un total de 72 instàncies.

El director general de l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, explica que el pla de formació s'ha ampliat per a atendre les necessitats dels diferents col·lectius, millorar i garantir una resposta més eficaç i eficient dels serveis de seguretat i emergències a la Comunitat Valenciana".

Com a exemple, el nou pla en matèria de seguretat acull 57 cursos monogràfics d'actualització per a policies locals, vint més que en 2014-2015. En concret, 56 edicions més que el pla anterior: 158 edicions d'aquests monogràfics que explicaran enguany amb 27 cursos nous relacionats amb els delictes d'odi o sobre terrorisme yihadista. Un total de 5.976 agents podran beneficiar-se d'un d'aquests cursos que en totes les seues edicions contemplen un total de 5.031 hores lectives.

En l'àrea d'emergències s'ha previst com a novetat la realització de cursos selectius per a bombers professionals, per a escala bàsica de bombers i per a escales de comandament i inspecció. I s'ha ampliat l'oferta amb vuit cursos nous per a serveis essencials i complementaris d'emergències; quatre més per a brigades d'emergència com el de Circulació en pistes forestals o el de Coordinació d'operacions d'extinció d'incendis forestals; i altres tres per a bombers professionals com a Tècniques d'accés a emergències o el curs d'Ancoratges i fixacions per a personal d'emergències.

Els voluntaris de Protecció Civil que han realitzat un total de 72 sol·licituds en el pla actual estrenaran un curs sobre Seguretat en extinció d'incendis.

Ángel destaca que l'amplia demanda demostra que el IVASPE treballa per a convertir-se en referent de formació entre tots els professionals de la seguretat i les emergències.