Avís de riscos meteorològics

Avís de riscos meteorològics

Notes de premsa

Ves enrere Un total de 314 municipis valencians sol·liciten ajudes per a elaborar o actualitzar els seus plans d'emergències 

Un total de 314 municipis valencians sol·liciten ajudes per a elaborar o actualitzar els seus plans d'emergències 

Un total de 314 municipis valencians han sol·licitat ajudes per a elaborar o actualitzar els seus plans d'emergències en la segona convocatòria de subvencions que concedeix la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública per valor de dos milions d'euros, mig milió més que respecte a l'edició de l'any passat. 

En total s'han rebut 619 sol·licituds de subvenció per a elaborar o actualitzar plans d'emergència municipals, i altres enfront de riscos sísmics, inundacions i incendis. En aquesta segona convocatòria d'ajudes ha augmentat en 41 el nombre de peticions respecte a l'any passat, igual que el nombre de municipis sol·licitants, un total de 56 més que en el 2021. 

El 67% dels plans territorials municipals que són obligatoris (366) ja estaven elaborats abans de la primera convocatòria de subvenció. Un total de 86 van ser redactats l'any passat acollits a la nova línia d'ajudes i enguany s'han presentat 164 peticions, 57 per a la seua elaboració i 107 per a revisió.

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha declarat que “els ajuntaments valencians valoren ara molt més la importància d'aquesta eina que marca les directrius bàsiques per a actuar enfront de possibles riscos”, i ha explicat que “per aquest motiu, hi ha hagut un augment significatiu de peticions”. 

“D'aquesta manera -ha afirmat Bravo-, el govern valencià demostra la seua aposta pel municipalisme i camina al costat dels ajuntaments per a millorar la qualitat de vida de la ciutadania vetlant per la seua seguretat i protecció enfront dels riscos naturals com a qualsevol altra mena d'emergència”. 

Dels 314 municipis sol·licitants, 160 corresponen a la província de València, 95 Alacant i 59 Castelló. Quant al nombre de sol·licituds, 328 pertanyen a la província de València, 189 a la d'Alacant i 102 a la de Castelló. La major part de les sol·licituds (190) han sigut per a elaborar o actualitzar plans sísmics, 162 sol·licituds per a la redacció de plans d'incendis forestals i 103 per a la redacció o revisió de plans contra inundacions. 

Després de la finalització de termini per a la presentació de sol·licituds, s'obrirà un període d'estudi i revisió, i posteriorment es donaran a conéixer quants dels 314 municipis que han sol·licitat subvenció obtindran l'ajuda d'un màxim de 9.000 euros per municipi destinats al fet que tècnics especialitzats elaboren o actualitzen el seu pla. Fins hui, i gràcies a la partida econòmica de 2021, en tota la Comunitat Valenciana s'han elaborat 365 plans en 233 municipis. D'ells, 275 van ser de nova creació i altres 90 revisions o actualitzacions.