T'interessa

Enllaços relacionats

opinión

Avisos de Riscos

Avisos de Riscos

Bon Nadal

Notes de premsa

Ves enrere Un dron de la Generalitat envia per primera vegada imatges preses en temps real a la sala del Centre de Coordinació d'Emergències

Un dron de la Generalitat envia per primera vegada imatges preses en temps real a la sala del Centre de Coordinació d'Emergències

  • Les proves s'han realitzat aprofitant un simulacre de vessament i incendi d'una substància inflamable en col·laboració amb l'empresa ADE Logística

L'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències ha realitzat aquest dijous, en el marc d'un simulacre, la transmissió d'imatges en temps real preses per un dron fins al Centre de Coordinació d'Emergències. La prova s'ha realitzat durant un exercici realitzat al costat de l'empresa ADE Logística, situada en el polígon La Pahilla de Xiva. Allí s'ha simulat el vessament i posterior incendi d'un bidó que contenia 200 litres de substància inflamable i en el qual ha resultat ferit un treballador amb contusions i possible intoxicació per inhalació de fum.

La realització d'aquest simulacre ve marcada pel Reial decret 840/2015 en ser ADE Logística una empresa amb riscos derivats de l'emmagatzematge de substàncies potencialment perilloses. No obstant això, com a novetat en aquest tipus de simulacre i en col·laboració amb el Consorci de Bombers de València, s'ha volgut posar en pràctica el vol d'un dron de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències amb presa i enviament d'imatges en temps real al Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat. Un dels objectius del simulacre era el de comprovar les comunicacions entre els diferents recursos actuants, tant en el terreny com en els centres de coordinació perquè, en el cas d'una emergència real, s'aporten més dades en la presa de decisions.

L'empresa ADE Logística està també obligada, en virtut d'aquest decret, a elaborar un Pla d'Emergència Interior que articule la resposta pròpia de l'empresa davant un accident. A més, han de realitzar un informe de seguretat, a partir del qual la Generalitat confecciona el Pla d'Emergència Exterior per a articular la resposta de tots els organismes implicats en cas d'una emergència en aquesta empresa.

Entre els objectius que perseguia aquest exercici, un dels principals ha sigut el d'activar el Pla d'Emergència Interior en les instal·lacions de l'empresa, treballar coordinats amb els diferents organismes i posar en pràctica tots els mecanismes de resposta. A més, en aquest simulacre, ha participat el Consorci de Bombers de València com a integrant de la Unitat Bàsica d'Intervenció.

Les observacions que es deriven del simulacre finalitzat permetran, si escau, l'actualització del Pla d'Emergència Exterior de l'empresa.