banner

Avís de riscos meteorològics

Bon Nadal

Notes de premsa

Ves enrere La sala del “1·1·2 Comunitat Valenciana” es reforça fins a un 20% durant les festes de Nadal i Cap d'Any

La sala del “1·1·2 Comunitat Valenciana” es reforça fins a un 20% durant les festes de Nadal i Cap d'Any

  • Més de 170 persones treballaran en aquestes celebracions per a assegurar la rapidesa i eficàcia del servei en l'atenció de les trucades d'emergència
  • José María Ángel: “Demanem prudència i extremar les precaucions en aquestes festivitats, sobretot en els desplaçaments per carretera”
     

La sala d'atenció de telefonades del telèfon d'emergències “1·1·2 Comunitat Valenciana” es reforçarà fins a un 20% amb motiu de les festes de Nadal i Cap d'Any amb la finalitat de donar un servei ràpid i eficaç que atenga el possible increment en el nombre de cridades d'emergència en aquestes festivitats.

El secretari autonòmic de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, demana “prudència i mesura en la celebració d'aquestes festes en les quals es registra un major nombre de desplaçaments en les carreteres a causa de les eixides per a celebrar aquests dies en locals de restauració i oci”. 

Més de 170 persones dels departaments operatiu i de coordinació s'encarregaran d'atendre el servei els dos caps de setmana coincidents amb les festes de Nadal (23 al 25 de desembre) i Cap d'Any (30 de desembre a l'1 de gener). L'increment a la sala de recepció de crides serà del 13% per al primer cap de setmana festiu i del 20% per al segon. No obstant això, Ángel ha assenyalat que la plataforma operativa del servei té la capacitat d'ampliar-se, en funció de les emergències produïdes.

José María Ángel ha afegit que “el desitjable és que tota la ciutadania siga corresponsable i adopte les mesures d'autoprotecció necessàries per a evitar els incidents als quals estem exposats durant l'època nadalenca, amb nombroses festes i espectacles amb gran afluència de públic”.

En aquest sentit, tant en la pàgina web del “1·1·2 Comunitat Valenciana” com en el compte de twitter @GVA112 es pot trobar informació sobre els consells d'autoprotecció a adoptar relacionats amb les festes nadalenques. “Durant tots aquests dies intensificarem en els nostres canals oficials les recomanacions bàsiques que, tant els nostres visitants com la ciutadania de la Comunitat Valenciana ha de seguir per a evitar situacions de risc”, ha avançat el secretari autonòmic, qui ha afegit que amb totes aquestes mesures, "la Generalitat persegueix oferir a la població i organismes públics un servei integrat d'informació i comunicació directa que optimitze les intervencions en emergències satisfent les necessitats dels usuaris".