banner

Avís de riscos meteorològics

Bon Nadal

Notes de premsa

Ves enrere La Policia de la Generalitat ensenya a 300 xiquets de Castelló com preservar el Medi Ambient en una campanya de sensibilització educativa

La Policia de la Generalitat ensenya a 300 xiquets de Castelló com preservar el Medi Ambient en una campanya de sensibilització educativa

Els agents tenen previst entregar un carnet de "policía infantil" amb consells sobre com actuar en cas d'incendi

Membres de l'equip de Medi ambient de la Policia de la Generalitat de Castelló impartiran al llarg d'aquest mes una sèrie de xarrades divulgatives a uns 300 xiquets, amb edats compreses entre els sis i dotze anys, i que el seu objectiu és sensibilitzar sobre la necessària preservació i respecte de l'entorn natural dins d'una campanya educativa que es ve desenvolupant al llarg de tot l'any.

La primera d'aqueixes xarrades va tenir lloc ahir, i s'ha perllongat avui, en el col·legi Sebastián El Cano del Grau de Castelló. Al voltant d'un centenar de xiquets van escoltar els consells que els agents els van donar sobre com s'ha d'actuar per a prevenir els incendis forestals i què fer en cas que es produïsquen, així com les greus conseqüències que aquests tenen per al medi ambient. 

Els agents també els expliquen algunes nocions elementals de flora i fauna, consells quan es visita un parc natural, contaminació urbana, en el domicili i en el centre escolar, els factors que intervenen, i com comportar-se en els llocs de joc i àrees recreatives en zones naturals.

El director de l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, assenyala la importància d'aquestes labors divulgatives que en col·laboració amb la conselleria de Medi ambient duu a terme la policia de la Generalitat tant per a preservar el medi ambient com per a saber com s'ha d'actuar davant una emergència. Ángel celebra que la policia de la Generalitat involucre als xiquets en aquestes qüestions mediambientals i que els oferisca l'oportunitat de conèixer el funcionament dels treballs d'emergència i com i quan han de cridar al telèfon únic 1-1-2.

La sessió divulgativa es completa amb explicacions sobre les actuacions que duu a terme l'equip de Medi ambient de la Policia de la Generalitat. 

En un futur, els agents tenen previst confeccionar un carnet de "policia infantil" que podran portar-se els xiquets de record, en finalitzar les xarrades, amb consells sobre com actuar en cas d'incendi.

Aquestes xarrades es vénen efectuant des de fa alguns anys en tota la província i, fins avui, hauran sigut uns 5.000 xiquets de diferents col·legis els que s'han acollit a aquesta campanya de divulgació educativa promoguda per l'equip de Medi ambient de la Policia de la Generalitat de Castelló.