banner

Avís de riscos meteorològics

Bon Nadal

Notes de premsa

Ves enrere La Generalitat ha activat aquest matí el Pla Territorial d'Emergències de la Comunitat Valenciana per avís del Ministeri de l'Interior de risc de tsunami

La Generalitat ha activat aquest matí el Pla Territorial d'Emergències de la Comunitat Valenciana per avís del Ministeri de l'Interior de risc de tsunami

José María Ángel assenyala que l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències

El Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat ha activat aquest matí el Pla Territorial d'Emergències de la Comunitat València en rebre l'avís de la Direcció general de Protecció Civil del Ministeri de l'Interior per risc de tsunami en les costes valencianes com a conseqüència d'un sisme entre les illes gregues de Corfu i Lefkada aquest matí.

La Generalitat ha activat el pla i ha declarat la preemergència per risc de pujada del nivell del mar entre 0'5 i 1 metre en la zona costanera de la Comunitat Valenciana. Segons el Ministeri de l'Interior, l'hora aproximada d'abast de l'ona sísmica en les costes valencianes era entre les 12:22 i les 12:42 hores segons latitud.

El director de l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, explica que aquest matí la Generalitat ha demostrat una vegada més la seua capacitat de coordinació i resposta davant una situació de risc. "Després de l'avís del risc per part de la Direcció general de Protecció Civil del Ministeri de l'Interior s'ha engegat l'operatiu i s'ha informat en primera instància als organismes implicats, municipis i ports, perquè realitzaren les seues actuacions preventives". 

Ángel fa balanç i assenyala que aquesta situació demostra que a la Comunitat Valenciana "estem preparats per a una emergència i que els protocols han funcionat correctament". Encara que les costes valencianes no s'han vist afectades finalment per la pujada del nivell del mar, "cosa que cal celebrar -afirma el director general- hem d'estar satisfets perquè s'ha engegat tot el procediment d'emergències i s'ha comprovat que el resultat és òptim".