banner

Avisos de Riscos

Avisos de Riscos

Bon Nadal

Notes de premsa

Ves enrere La Generalitat desenvoluparà un protocol per a l'evacuació d'animals durant les emergències

La Generalitat desenvoluparà un protocol per a l'evacuació d'animals durant les emergències

El secretari autonòmic, José María Ángel, destaca que hi haurà plans específics de rescat d'explotacions ramaderes, mascotes i fauna silvestre.


L'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE) desenvoluparà un protocol per a evacuar animals durant les emergències. A tal efecte, s'ha constituït una comissió de persones expertes que dissenyaran plans específics per a rescatar explotacions ramaderes, mascotes i fauna silvestre en situacions de crisi provocades per incendis, inundacions o terratrèmols.

La comissió elaborarà un pla autonòmic d'evacuació d'animals en casos d'emergència, que inclourà mesures de prevenció de danys als animals, protocols d'evacuació per als diferents tipus (de companyia, granja, explotacions ramaderes, salvatges...) així com els protocols postemergència com ara el rescat, el trasllat, la recuperació d'animals ferits o l'eliminació de cadàvers.

El pla de treball aprovat preveu actuar de manera diferenciada en tres vessants, segons el maneig d'animals domèstics, silvestres i explotacions agropecuàries. També està previst que la comissió elabore un pla de formació específic per al personal d'intervenció.

El secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel, ha explicat que amb aquests protocols "es garanteix una resposta coordinada en l´atenció als animals, s´obri una porta al rescat i evacuació del bestiar i permetran facilitar la seua atenció i facilitar l´actuació en una emergència".

La comissió està integrada per representants de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, responsables de diferents serveis de la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Servei de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvament, el Col·legi de Veterinaris de València i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies.