T'interessa

Enllaços relacionats

opinión

Avisos de Riscos

Avisos de Riscos

Bon Nadal

Notes de premsa

Ves enrere La Generalitat aprova tres subvencions directes amb les universitats valencianes per a la investigació sísmica i la coordinació en sinistres vials

La Generalitat aprova tres subvencions directes amb les universitats valencianes per a la investigació sísmica i la coordinació en sinistres vials

L'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències AVSRE ha aprovat la concessió de tres subvencions directes amb les tres universitats valencianes (la Universitat de València, la Universitat d'Alacant i la Universitat Jaume I de Castelló), per a abordar un estudi sobre les proves físiques d'accés i promoció dels cossos d'emergència, la investigació sísmica, i la coordinació dels serveis d'emergència en els sinistres vials.

La Generalitat destinarà un total de 56.470 euros, 12.600 per al centre universitari de València, 37.210 per al d'Alacant i 18.000, per al de Castelló de la Plana.

Respecte al conveni amb la Universitat de València, la subvenció es destinarà a l'estudi per part de la seua Facultat de Ciències de l'Activitat Física i l'Esport i en el marc de la igualtat de gènere, a l'adaptació de les proves físiques per a l'accés i promoció als cossos d'emergència a les necessitats reals de la professió, tenint en consideració: l'edat, el gènere i la categoria professional que vaja a exercir-se.

Es valorarà i adequarà l'accés a les diferents categories dels SPEIS: operador de comunicacions, bomber, comandament i oficial /inspector.

En el cas d'Alacant, la seua universitat porta des de 2004 desenvolupant actuacions a través del Departament de Ciències de la Terra i del Medi Ambient que investiga, canalitza i facilita informació al Consorci sobre l'activitat sísmica que es produeix a la província d'Alacant, al mateix temps que col·labora en les campanyes divulgatives i d'assessorament a ajuntaments i la Generalitat en matèria de microsismicitat.

La subvenció ajudarà al centre universitari alacantí en la contractació d'una persona en possessió del títol de llicenciatura, enginyeria, arquitectura, grau o equivalent per a treballar en la implantació, manteniment i expansió de la Xarxa Sísmica de la Universitat d'Alacant.

Finalment, la Generalitat considera que la Universitat Jaume I de Castelló pot aportar la seua col·laboració participant en l'estudi i disseny dels protocols i procediments a adoptar en cas d'un sinistre vial a fi de millorar la coordinació dels serveis d'emergència en els sinistres vials.

L'import de l'ajuda anirà destinat a la realització del disseny d'activitats formatives, disseny de campanyes de prevenció d'accidents i elaboració de protocols d'actuació per a l'actuació conjunta dels Serveis d'Emergència en sinistres vials.

Respostes a nous desafiaments

El secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel, ha assenyalat que “a través d'aquests convenis potenciem la transferència de coneixement de les universitats valencianes i les seues investigacions a l'àmbit de les emergències, un aspecte que sens dubte millorarà la nostra resposta als nous desafiaments i necessitats de la nostra societat en un context de constants canvis”. 

Ángel ha afegit que la Generalitat “vol continuar sent capdavantera en el desenvolupament de nous projectes tecnològics i científics i en la cerca de noves solucions enfront de situacions que, com el canvi climàtic, poden posar en risc la seguretat de la ciutadania i davant les quals com a administració pública sempre hem d'estar preparats per a intervindre”.

“Cal tindre flexibilitat per a actuar davant escenaris canviants i diversos; i anticipació gràcies a la informació dels serveis de meteorologia i altres serveis de prevenció, que ens permet preparar i atacar l'emergència amb molta més efectivitat”, ha conclòs.