T'interessa

Enllaços relacionats

opinión

Avisos de Riscos

Avisos de Riscos

Bon Nadal

Notes de premsa

Ves enrere La Conselleria de Justícia i Interior i la Diputació de Castelló es reunixen per a reforçar la col·laboració i coordinació en emergències

La Conselleria de Justícia i Interior i la Diputació de Castelló es reunixen per a reforçar la col·laboració i coordinació en emergències

  • Salomé Pradas ha analitzat amb Marta Barrachina els convenis entre les dos institucions amb l’objectiu d’oferir una resposta ràpida i àgil davant d’emergències i incendis
  • Les brigades de mitigació desenrotllen la seua labor tant en zones rurals com en urbanitzacions de costa per a evitar riscos a persones i protegir infraestructures

La consellera de Justícia i Interior, Salomé Pradas, i la presidenta de la Diputació de Castelló, Marta Barrachina, s’han reunit este dilluns en la seu de la corporació provincial per a reforçar la coordinació entre les dos institucions quant a prevenció d’incendis forestals. Una de les bases d’esta col·laboració se centra en els convenis que mantenen les dos institucions per a preparar una resposta ràpida davant d’emergències.

En esta trobada, Conselleria i Diputació han reafirmat la seua aposta decidida per la coordinació i per la dotació dels mitjans necessaris que permeten activar amb celeritat els protocols davant d’emergències i incendis forestals. En eixa línia, han dut a terme una anàlisi de seguiment dels convenis amb l’objectiu de garantir que s’apliquen de manera òptima.

La consellera de Justícia i Interior, Salomé Pradas, ha destacat la “inexcusable col·laboració de les institucions en una matèria tan vital com ho són les emergències”. Per això és important “destinar tots els recursos necessaris per a realitzar les accions preventives destinades a reduir riscos i a generar infraestructures que puguen ser indispensables en cas que hi haja una emergència sobrevinguda”. Així mateix, la consellera ha manifestat que “volem que l’acció de la Generalitat arribe als 135 municipis de la província de Castelló a fi d’avançar en matèria de justícia, seguretat i emergències”.

Per la seua banda, la presidenta de la Diputació de Castelló, Marta Barrachina, ha qualificat de “necessari” el treball conjunt entre les institucions provincial i autonòmica “per a garantir la seguretat en tots els racons de la nostra província”. “Estos dos convenis són un exemple de la implicació de les dos institucions per reforçar la seguretat i la lluita contra els incendis, i com més apostem i treballem en la prevenció i les labors d’extinció, més assegurarem i preservarem el nostre entorn”, ha subratllat la presidenta de la institució provincial.

Conveni entre AVSRE i el Consorci de Bombers de Castelló
 
La Conselleria de Justícia i Interior destina un total d’1.473.856 euros al conveni de col·laboració entre l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE) i el Consorci Provincial de Bombers de Castelló per a la renovació del servici de brigades de mitigació de risc per emergències en els municipis de la província de Castelló.

L’objectiu d’este conveni és la prestació, a través de la gestió directa, del servici de salvament de persones i béns, extinció d’incendis i prevenció i actuació en qualsevol classe d’emergència. Este servici està integrat per 45 operaris, distribuïts en nou brigades de cinc membres cada una, coordinades pel Consorci de Bombers de Castelló.

El treball que duen a terme estes brigades es desenrotlla tant en zones rurals com en urbanitzacions de costa per a protegir de riscos persones i infraestructures. Actuen directament i de manera preventiva sobre el combustible de la interfície urbanoforestal, eliminant la continuïtat vegetal, creant faixes de seguretat de vegetació en urbanitzacions i accessos a poblacions rurals de risc especial, on s’escometen tasques de neteja de camins, barrancs, passos d’aigua, ponts i zones estratègiques.  

També s’encarreguen del manteniment i la conservació de les infraestructures de lluita contra incendis forestals, com ara les àrees tallafoc o els dipòsits contra incendis.

Personal tècnic i mitjans materials

D’altra banda, la Conselleria de Justícia i Interior destina 1.030.000 euros en un segon conveni que implica l’aportació de personal tècnic i mitjans materials. Este conveni inclou els mitjans adequats d’equipament, manteniment i combustible necessaris per a gestionar, distribuir i organitzar el treball amb la màxima eficiència i planificació, amb l’objectiu de garantir la millor intervenció dels operatius i aconseguir la màxima prevenció.