T'interessa

Enllaços relacionats

opinión

Avisos de Riscos

Avisos de Riscos

Bon Nadal

Notes de premsa

Ves enrere La Comissió de Protecció Civil de la Comunitat Valenciana homologa sis nous plans municipals

La Comissió de Protecció Civil de la Comunitat Valenciana homologa sis nous plans municipals

  • Bravo insta els ajuntaments amb el risc d'inundacions a accelerar els seus plans d'emergències

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha instat els ajuntaments a accelerar els seus plans d'emergències davant del risc d'inundacions en el ple de la Comissió de Protecció Civil de la Comunitat Valenciana.

Bravo ha destacat que són molts els municipis que duen a terme l'elaboració dels seus plans però que "han d'agilitzar-ne l'aprovació i l'homologació per a implantar-los amb la major celeritat, especialment en els municipis amb el risc d'inundacions, perquè desgraciadament el canvi climàtic afecta greument els nostres municipis i es tracta d'un instrument necessari per a donar una resposta adequada i protegir les persones, els béns i el medi ambient".

En les pròximes setmanes, de cara a la campanya d'inundacions, la consellera iniciarà una ronda de reunions amb els alcaldes dels ajuntaments que no tenen elaborats els plans enfront del risc d'inundacions per a oferir-los l'ajuda i l'assessorament del Servei de Planificació de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències. El primer contacte serà a la comarca del Baix Segura, on, a més, la Generalitat du a terme el projecte de regeneració 'Vega Renhace'.

Dels 542 municipis valencians, 392 ja disposen del seu pla d'emergències aprovat i homologat però només 35 tenen pla d'inundacions. Com ha assenyalat Bravo, els ajuntaments han d'accelerar l'actualització dels seus plans per a incloure la seua organització general de resposta a situacions de greu risc col·lectiu i recopilar els mecanismes que puguen mobilitzar els recursos humans i materials necessaris que minimitzen les conseqüències.

Els últims municipis a aprovar el seu pla d'emergències amb l'homologació de la Comissió de Protecció Civil, aquest dimarts, són Banyeres de Mariola, Benicolet, Montaverner, Sierra Engarcerán, Bonrepòs i Mirambell i Polinyà de Xúquer. Només Bonrepòs i Mirabell ha homologat el seu pla enfornt del risc d'inundacions.

Els corresponents a Benicolet, Montaverner i Sierra Engarcerán són plans d'emergències que han sigut elaborats pels tècnics de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, que ofereix els seus recursos als municipis de menys de 5.000 habitants que vulguen elaborar el seu pla.

En el cas de Banyeres de Mariola, amb més de 5.000 habitants, és el mateix consistori qui elabora el pla segons els models vigents i amb l'assessorament del servei de planificació de l'Agència.

El ple de la Comissió de Protecció Civil, a més de l'homologació dels nous plans d'emergències, ha aprovat el procediment aeronàutic de la Comunitat Valenciana i ha donat compte de l'esborrany del decret de seguretat a les platges que, previsiblement, aprovarà el Ple del Consell la setmana vinent.