T'interessa

Enllaços relacionats

opinión

Avisos de Riscos

Avisos de Riscos

Bon Nadal

Notes de premsa

Ves enrere La Comissió de Protecció Civil de la Comunitat Valenciana homologa 125 nous plans municipals enfront d'emergències

La Comissió de Protecció Civil de la Comunitat Valenciana homologa 125 nous plans municipals enfront d'emergències

•    S'han convalidat 46 plans municipals, 28 enfront del risc d'incendis, 18 enfront del risc d'inundacions i 33 enfront de sismes.

•    També s'han aprovat els Plans de Seguretat i Salvament en Platges dels municipis de Tavernes de la Valldigna i Oliva.

El ple de la Comissió de Protecció Civil de la Comunitat Valenciana, presidit pel secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel, ha homologat 125 nous plans municipals enfront d'emergències, 113 dels quals han sigut subvencionats per a la seua realització per part de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública, a través de l'ordre de concessió d'ajudes de 2021 i 2022.

Dels 125 nous plans municipals enfront d'emergències que s'han homologat, 46 són plans territorials municipals, 28 enfront del risc d'incendis forestals, 18 enfront del risc d'inundacions i 33 enfront de sismes.

José María Ángel ha subratllat que "la ferma aposta de la Generalitat per dotar als municipis valencians de les eines per a estar més i millor preparats enfront de qualsevol risc, ha donat els seus resultats. Prova d'això és l'elevat nombre de plans que hui s'han homologat”.

El secretari autonòmic ha afegit que “s'ha fet una labor intensa de conscienciació als ajuntaments sobre la importància i necessitat que tinguen una eina tan indispensable com són aquests plans de cara a afrontar emergències i saber actuar enfront de possibles riscos tenint unes directrius clares”.  

Els plans territorials municipals enfront d'emergències són documents que estableixen quin ha de ser l’organització general de resposta a situacions de greu risc col·lectiu i indiquen els mecanismes per a la mobilització dels recursos humans i materials necessaris per a la protecció de les persones, els béns i el medi ambient, així com la forma en la qual aquests s'organitzen amb l'objectiu principal de minimitzar les conseqüències.

 

Plans Territorials Municipals

Els plans territorials municipals homologats hui són a la província d'Alacant (11): Altea, Beniarrés, Benigembla, Benillup, Castella, Monforte del Cid, Planes, Redován, Sax, Sella i Tollos; a la província de Castelló (13): Almenara, Argelita, Fanzara, la Llosa, Navajas, Pina de Montalgrao, Puebla de Arenoso, Sant Mateu, Segorbe, Soneja, Sot de Ferrer, Suera i La Torre d'en Besora; i a la província de València (22): Albaida, Anna, Càrcer, Chera, Corbera, l’Ènova, Faura, Guadasséquies, Higueruelas, Llíria, la Llosa de Ranes, Llutxent, Macastre, Marines, Millares, Nàquera, Palma de Gandia, Sueca, Teresa de Cofrentes, Torres Torres, Túris i Xeraco.

 

Plans enfront de risc d'Incendis, Inundacions i Sismes

D'altra banda, els Plans de Actuació Municipal enfront del risc d'Incendis Forestals homologats són, a la província d'Alacant (6): Altea, Castella, Cocentaina, Monforte del Cid, Sax i Teulada; a la província de Castelló (8): Almenara, Cabanes, Eslida, Fanzara, la Llosa, Puebla de Arenoso, Suera i la Vall de Almonacid; i a la província de València (14): Albaida, Alpuente, Benifaió de les Valls, Bocairent, Castielfabib, Chera, Llíria, Marines, Palma de Gandia, Ròtova, Simat de la Valldigna, Teresa de Cofrentes, Túris i Yátova.

Els Plans d'Actuació enfront del risc d'Inundacions homologats són, a la província d'Alacant (8): l'Atzúbia, Beniarbeig, Castalla, Cocentaina, Pedreguer, Petrer, Redován i la Romana; a Castelló (4): Navajas, Orpesa, Sant Mateu i Viver; i a la província de València (6): l’Alqueria de la Comtessa, Beniparrell, Càrcer, Faura, Simat de la Valldigna i Sellent.

Finalment, els Plans d'Actuació enfront del risc de Sismes són, a la província d'Alacant (19): Agres, Benidoleig, Benigembla, Benillup, Bolulla, Castalla, Catral, Cox, Dénia, Fageca, Novelda, Orihuela, Parcent, Pedreguer, Salinas, Sax, Sella, Teulada i Tollos; a la província de València (14): Alzira, Corbera, l’Ènova, la Granja de la Costera, Guadasséquies, la Llosa de Ranes, Llutxent, Macastre, Palma de Gandia, Piles, Picanya, Ráfol de Salem, Sellent i Simat de la Valldigna  .

 

Plans Municipals de Emergències i de Salvament en Platges

D'altra banda, la Comissió ha informat favorablement dels Plans de Seguretat i Salvament en Platges dels municipis de Tavernes de la Valldigna i Oliva. Després de ser aprovats per l’òrgan competent, es van remetre a l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències per al tràmit d'inscripció en el Registre de Plans d'Autoprotecció de la Comunitat Valenciana.