banner

Avís de riscos meteorològics

Bon Nadal

Notes de premsa

Ves enrere L'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències i l'empresa ESK col·laboren en la realització d'un simulacre d'accident de transport de mercaderies perilloses

L'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències i l'empresa ESK col·laboren en la realització d'un simulacre d'accident de transport de mercaderies perilloses

En la simulació, dos cisternes que transportaven gasos liquats col·lisionen en el Polígon Mediterrani d'Albuixech, i un dels conductors resulta ferit

L'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències i l'empresa ESK han col.laborat hui en la realització d'un simulacre d'accident de transport de mercaderies perilloses en el Polígon Mediterrani d'Albuixech, i en el qual dos cisternes que transportaven gasos liquats han col·lisionat provocant una fugida del producte i ferides en un dels conductors.

El Centre de Coordinació d'Emergències ha activat, en el transcurs del simulacre, el Pla Especial davant el risc d'accidents en el transport de mercaderies perilloses per carretera i ferrocarril per a un accident Tipus 3 (fugida de producte), situació 1, seguint el protocol d'avisos i notificacions que s'estableix.

L'objectiu de l'engegada del simulacre ha sigut continuar amb el manteniment de l'operativitat del citat Pla i assegurar que els procediments d'actuació en aquest continuen vigents.

En la recreació del simulacre, i després de l'accident, s'han seguit els següents passos: notificació de l'accident al telèfon d'emergències 1·1·2; realització de les accions i avisos previstos en el protocol de notificacions per part del 1·1·2 i la sala de emergències del Centre de Coordinació d'Emergències; intervenció de la Unitat Bàsica d'Intervenció enfront de l'accident; constitució del Lloc de Comandament Avançat (PMA) i desplegament de la Unitat Bàsica de Seguretat (Policia Local d'Albuixec i Guàrdia Civil) per al control d'accessos a la zona de l'accident.

D'altra banda, la seqüència de fets ha sigut la següent: una cisterna que transportava gas natural liquat (GNL) és aconseguida per una altra cisterna que transportava Gas liquat a pressió i que s'ha descontrolado per distracció o microsueño del conductor. La cisterna de gas liquat a pressió (GLP) impacta en el costat esquerre en el sentit d ela marxa i, com a conseqüència de l'accident, la cisterna de GNL pateix fissures en una de les vàlvules i comença a escapolir producte.

A continuació, el conductor de la cisterna de GLP resulta ferit i requereix en un primer moment ser rescatat i traslladat a zona segura i, posteriorment, assistència mèdica. La cisterna de GLP n pateix cap dany que li impedisca continuar la seua marxa. Finalmente, el conductor de la cisterna GNL, que ha resultat il·lés, notifica l'accident al 1·1·2, deixant clar que es tracta d'un simulacre.

Els simulacres d'emergència són representacions de possibles situacions de perill, emergències o desastres que requereixen una acció immediata. Se cerca recrear d'una manera fictícia, les dificultats que es generarien en una situació real, ja siga causada per un incendi, accident, una alarma de bomba, una inundació, terratrèmols, o altres situacions de perill.